Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mal sexuálne zneužiť 14-ročnú dcéru svojej družky. Násilník išiel do väzby, tri deti zobrala sociálka
Zdielať na

Mal sexuálne zneužiť 14-ročnú dcéru svojej družky. Násilník išiel do väzby, tri deti zobrala sociálka

RIMAVSKÁ SOBOTA / Muž mal sexuálne obťažovať iba 14-ročnú dcéru svojej družky. Matka dievčaťa mala v tom čase pracovať v zahraničí. Hrozí mu 7 až 15-ročné väzenie.

Rodina s tromi malými deťmi sa do malej dediny v rimavskosobotskom okrese prisťahovala približne pred rokom a pol. Kúpili tam dom. Miestni ale oni o nich veľa povedať nevedeli, medzi ľudí vraj takmer nechodievali. "Ja som raz videla, ich ako celú rodinu vonku, ale ináč nič. Oni ako s nikým nekomunikovali," hovorí obyvateľka obce Eleonóra.

Ženu ale v obci už dlhšiu dobu nevideli, vraj odišla pracovať do zahraničia. 34-ročný muž sa mal sám starať o ich 4-ročného synčeka a o dve dcérky jeho družky. A práve na staršom dievčatku sa mal dopustiť sexuálnych nechutností.

"34-ročnému mužovi bolo vznesené obvinenie za zločin sexuálneho násilia. Nakoľko ide o citlivý prípad, nebudú zo strany polície poskytnuté žiadne podrobnejšie informácie," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

"Sudca Okresného súdu Rimavská Sobota rozhodol o vzatí do väzby obvineného L.B. z dôvodu takzvanej preventívnej väzby, teda z dôvodnej obavy, že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti," vyjadrila sa Nina Uhrovičová, hovorkyňa Krajského súdu Banská Bystrica.

Rozhodnutie súdu je právoplatné

Obvinený muž sťažnosť nepodal. Ľudia netušia, kto prípad oznámil na polícii. Povráva sa však, že to oznámili učiteľky zo školy, ktoré si mali všimnúť zmenu správania malej školáčky. V rodinnom dome štáb TV JOJ našiel iba partnerku obvineného muža. Bola agresívna a k prípadu sa vyjadriť nechcela.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy