Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zatiaľ, kým muž spal, začalo v drevenici horieť. Mal byť pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Zatiaľ, kým muž spal, začalo v drevenici horieť. Mal byť pod vplyvom alkoholu

KOŠICE / Hasiči v piatok, 9. septembra, zasahovali v záhradkárskej oblasti neďaleko Košíc. Horela tam drevená prístavba. V tom čase tam spal muž pod vplyvom alkoholu, ktorý netušil, že horí. Problémy bude mať aj s finančnou správou. V dreveničke totiž pálil domácu pálenku. Ešte predtým horelo aj v jednom z bytov na sídlisku.

Krátko po 11. hodine dopoludnia zbadali susedia z tretieho poschodia bytovky na Adlerovej ulici vychádzajúci dym. Okamžite volali hasičov. "Jednalo sa o zahorenie potravín na sporáku. Zasahovalo 8 hasičov z hasičskej stanice Požiarnická s troma kusmi hasičskej techniky," informovala hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, Jana Matis Libová. Problém však nastal, keď sa hasiči dostať cez dvere nevedeli. Majiteľ totiž nenašiel kľúče.

"Do bytových priestorov sa hasiči dostali cez susedný balkón," uviedla hovorkyňa Jana Matis Libová. K takýmto, alebo podobným výjazdom chodia hasiči pomerne často. Najčastejšie ide o menšiu nepozornosť pri varení alebo dokonca spánok. Ak by nebolo rýchleho zásahu takéto menšie zadymenia by mohli skončiť oveľa horšie.

Horieť začalo aj v záhradkárskej lokalite zdoba. Hustý čierny dym uvidel sused a tak zavolal hasičov. "Kukám dym, no a potom sme prišli tu do hora a tamten volal policajtov a hasičov no a prišli tu. No teraz čo hasia už je iný dym, no ale čierny, čo ta mohlo byť," opísal sused. "Išlo o požiar prístavby na drevo. Požiarom bola zasiahnutá aj časť prístavby stojacej v susedstve," konštatovala hovorkyňa Jana Matis Libová. Podľa informácií TV JOJ mal mať majiteľ v drevenej prístavbe malú páleničku. Vyrábať v nej mal alkohol. "Po príchode na miesto policajti zistili, že v drevárke sa nachádza spiaci muž pod vplyvom alkoholu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach, Lenka Ivanová. Muž pravdepodobne počas výroby alkoholu zaspal a chytila sa dreváreň okolo. Našťastie sa mužovi nič nestalo a stihol pred ohňom utiecť. Na miesto prišli aj kriminalisti.

"Príslušníci Kriminálneho úradu Finančnej správy sa prípadom zaoberajú. Vzhľadom na neukončené vyšetrovanie však nemôžeme poskytnúť bližšie informácie," vyjadrila sa hovorkyňa správy, Martina Rybanská. Keďže nie je presne jasné ako k požiaru došlo, na miesto smeruje aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru. "Na mieste boli zaistené stopy, ktoré boli zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Po zadokumentovaní polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci," uviedla hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy