Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Auto z ničoho nič zastalo a začalo horieť. Seniori prišli o množstvo osobných vecí
Zdielať na

Auto z ničoho nič zastalo a začalo horieť. Seniori prišli o množstvo osobných vecí

HENCKOVCE / Horiace auto uprostred cesty, zásah hasičov a dlhé kolóny. Takto to včera podvečer vyzeralo v obci Henckovce pri Rožňave. Osobné auto zachvátili plamene zrejme pre technickú poruchu. Oheň bol viditeľný už z diaľky, v aute sa viezli dvaja seniori.

"Príslušníci Hasičskej a záchrannej služby boli privolaní k požiaru osobného motorového vozidla. Videli ho už od Gemerskej Polomy, čiže to bolo dosť vážne," uviedol ich riaditeľ Martin Kaprál. Podľa slov vodiča auto počas jazdy z ničoho nič zastalo a už s ním už nedokázal pohnúť. Spolu s manželkou teda vystúpili a všimli si, že z vozidla sa začalo dymiť. To už neveštilo nič dobré. O malú chvíľu už bolo v plameňoch. "Po príchode hasičov sa osoby už v aute nenachádzali, takže nedošlo ani k žiadnym zraneniam," dodal Kaprál.

Auto horelo uprostred hlavného ťahu. Na ceste sa teda v oboch smeroch vytvorili dlhé kolóny. Podľa slov okresného riaditeľa sa požiar hasičom podarilo dostať pod kontrolu relatívne rýchlo. Napriek tomu ostalo z osobného auta iba torzo. Seniorom v ňom zhoreli aj všetky osobné veci. "Zisťovateľ príčin vzniku požiarov HaZZ uviedol ako príčinu technickú poruchu nezavinenú vodičom," povedala hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová.

Hlavný ťah v smere z Rožňavy do Popradu bol počas zásahu hasičov úplne uzavretý. "Neskôr bola premávka obnovená v jednom jazdnom pruhu a regulovaná hliadkami policajného zboru. Krátko pred pol siedmou večer bola cesta opäť plne prejazdná," uzavrela.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy