Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž si za volant sadol opitý a bez vodičáku. Autom vletel do hlbokej priekopy
Zdielať na

Muž si za volant sadol opitý a bez vodičáku. Autom vletel do hlbokej priekopy

HORNÉ ZAHORANY (OKR. RIMAVSKÁ SOBOTA) / Spôsobil si ťažké zranenia, bratovi rozbil auto a ohrozil svoju neplnoletú neter. 28-ročný muž si za volant sadol s viac ako dva a pol promile. No nemá pritom ani vodičský preukaz.

Ľubomír býva na samote spolu s rodinou svojho brata. Podvečer sa rozhodol, že zájde do neďalekej dediny. Bez povolenia si mal zobrať bratove auto a to aj napriek tomu, že nemá vodičské oprávnenie. Navyša mal aj vypité. Do vozidla nasadla aj jeho neplnoletá neter. Cestu naspäť 28-ročný muž nezvládol. "Videla som, ako sa prevraciame do priekopy, v tom sme spadli na strechu," opísala spolujazdkyňa.

Auto vletelo do hlbokej priekopy

Z cesty ho pre kríky vôbec nebolo vidieť. Pomoc privolala 16-ročná spolujazdkyňa. Aj napriek stresovej situácii nestratila duchaprítomnosť, v aute prevrátenom na strechu našla telefón a zavolala na tiesňovú linku. Bolo šťastím, že sa pred jazdou pripútala. "Bola som pripútaná, aby sa mi nestalo niečo. Bolí ma kus rameno, ale to je nič," dodala. Horšie bol na tom jej ujo. Chvíľami strácal vedomie. "Sa mi zdalo, ako keby bol už mŕtvy. Nehýbal sa, ani nič," spomína spolujazdkyňa. "Po príjazde na miesto zásahu záchranári ošetrili muža s pomliaždeným hrudníkom a s ďalšími zraneniami. Počas prevozu do nemocnice bol pri vedomí," vyjadrila sa hovorkyňa OS ZZS, Alena Krčová. "Vodič pri nehode utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia viac ako 42 dní," vysvetlila hovorkyňa KR PZ V Banskej Bystrici, Mária Faltániová.

Vodič je stále hospitalizovaný a už čelí obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Jazdil totiž opitý. "Pri dychovej skúške mu namerali 2,67 promile alkoholu. Nehoda je v štádiu vyšetrovania," dodala Mária Faltániová. Jeho neter ale prezradila, že dôvodom, že jej ujo zišiel z cesty nemusel byť iba alkohol. Ľubomír totiž počas šoférovania pozeral do telefónu. "Kebyže sa nepozerá do mobilu, tak by sa to nestalo," skonštatovala spolujazdkyňa. Svojim nezodpovedným konaním zničil auto rodine s ôsmimi deťmi. Hoci išlo o staršie vozidlo, bez neho si poradia iba veľmi ťažko, keďže bývajú na samote. "To auto sme potrebovali veľmi často, lebo aj na nákup keď sme išli, aj mama keď rodila, alebo keď sa niečo stalo. Proste potrebovali sme ho, bude chýbať," dodala spolujazdkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy