Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti z rieky vytiahli mŕtveho psa. Mal zviazanú tlamu, podľa pitvy sa utopil
Zdielať na

Policajti z rieky vytiahli mŕtveho psa. Mal zviazanú tlamu, podľa pitvy sa utopil

TRENČÍN / Trenčianski policajti našli vo Váhu mŕtveho psíka. Keď si ho prezreli bližšie zistili, že má zviazanú tlamu. Podľa výsledkov pitvy sa utopil. Len pred pár dňami pritom tohto psíka zachránili trenčianski mestskí policajti.

Trenčianski mestskí policajti 25. augusta v poslednej chvíli zachránili psíka. "Nám prišiel oznam, že tento pes je ponechaný v miestnosti viac ako týždeň bez vody. Dali sme mu jesť, piť, odovzdali sme ho majiteľovi," vysvetlil náčelník MsP v Trenčíne, Peter Sedláček. Ich radosť z toho, že psíka zachránili ale dlho netrvala. K rieke Váh ich o takmer dva týždne neskôr zavolali policajti z obvodného oddelenia. "Zavolali nás pre utopeného psa," dodal Peter Sedláček.

Mestským policajtom sa naskytol nepríjemný pohľad

"Ako dlho tam bol nevieme povedať, to telo bolo nafúknuté," opísal Miroslav Baláž z MsP v Trenčíne. Pri pohľade na nehybné telo okamžite vedeli, že je to pes, ktorého zachránili len nedávno. "Bol to nepríjemný pohľad, ten pes bol zviazaný, mal zviazanú papuľku, aby nemohol dýchať," opísal Peter Sedláček. Psa previezli na pitvu. Podľa jej výsledkov nemal na tele žiadne stopy po násilí a príčinou smrti bolo utopenie. Do vody ho teda niekto hodil v čase, keď ešte žil. Prípad už riešia policajti z obvodného oddelenia v Trenčíne. "Polícia prípadom zaoberá. Po vykonaní všetkých potrebných úkonov bude vec postúpená," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Trenčíne, Katarína Kuzmová. Podľa informácií TV JOJ by sa v najbližších dňoch mala začať zaoberať environmentálna kriminálka z Prezídia policajného zboru.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy