Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Radoslav Židek je po páde lietadla v umelom spánku. Vrtuľníkom ho previezli do Bratislavy
Zdielať na

Radoslav Židek je po páde lietadla v umelom spánku. Vrtuľníkom ho previezli do Bratislavy

PETROVICE / Pri obci Petrovice sa zrútilo malé motorové lietadlo. To po páde do stajne, kde bývajú umiestnené kone malo začať horieť. V lietadle sa mali podľa miestnych obyvateľov nachádzať dvaja mladíci, obidvom sa z horiaceho stroja podarilo dostať. Jedného z nich s popáleninami previezli záchranári do Žilinskej nemocnice. Kone v čase nehody v stajni ešte neboli. Na mieste zasahovali hasiči z Bytče a Žiliny. Podľa informácií TV JOJ na letisku v Ružinove pristál 7. septembra vrtuľník leteckých záchranárov, na jeho palube bol Židek, ktorý pri nehode utrpel vážne popáleniny. Následne bude prevezený na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie. Momentálne je v umelom spánku.

Podľa informácií TV JOJ lietadlo mal pilotovať Radoslav Židek, olympijský športovec a majster Slovenska v snowboardingu. Malé lietadlo malo mať počas letu technické problémy, stratilo ťah a následne sa zrútilo do stajne. "Oboch mužov previezli do nemocnice na ošetrenie. Príčina pádu je nateraz v štádiu vyšetrovania," doplnila polícia.

Spolujazdec sa po páde dostal z lietadla. Podľa starostu obce Petrovice Antona Pláňavského sa mal pilot pri náraze obliať benzínom. Pacient bol prevezený do FNsP Žilina s popáleninami. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej je stabilizovaný a momentálne ho ošetrujú na oddelení úrazovej chirurgie. "Muž utrpel popáleniny horných a dolných končatín. Pacient je pri plnom vedomí a absolvoval všetky nevyhnutné vyšetrenia," dodala Záteková. 

Informáciu o páde lietadla prijali zdravotnícki záchranári na tiesňovej linke 155 o 18.28 h."Na pomoc sme okamžite vyslali záchranárov. Zraneného, ktorý utrpel popáleniny 2. stupňa, však ešte pred príchodom posádky svedkovia udalosti naložili do auta a smerovali s ním do nemocnice. Posádka ho od nich prevzala, ošetrila ho a previezla do nemocnice," povedala pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy