Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pri čelnej zrážke dvoch osobných áut sa zranilo 5 ľudí. Šoféroval bez vodičáku
Zdielať na

Pri čelnej zrážke dvoch osobných áut sa zranilo 5 ľudí. Šoféroval bez vodičáku

MNÍŠEK NAD HNILCOM / Chvíľka nepozornosti, či rýchla jazda dedinou stála za vážnou nehodou v Mníšku nad Hnilcom. Čelne sa zrazili dve autá, v ktorých bolo dohromady 5 ľudí. Zraneným pomáhali pozemní aj leteckí záchranári a hasiči.

Ako prví pri nehode zasahovali miestni dobrovoľníci, z ktorých niektorí už z domu počuli pískanie bŕzd a tupý náraz. To vodič auta značky Volkswagen bez vodičského preukazu, ktorý viezol tri deti, nezvládol zákrutu a vrazil do 71-ročného dôchodcu. Otrasná bilancia tejto nehody je 5 zranených, z ktorých je jedno 8-ročné dievča.

Na miesto prišli príslušníci dobrovoľného hasičského zboru a začali zraneným poskytovať predlekársku prvú pomoc. Postupne prichádzali ďalší záchranári z okolia a celkovo sa stretli až štyri záchranárske posádky vrátane leteckej. "Utrpeli rôzne typy poranení, od stredne ťažkých až po ťažké," oznámila hovorkyňa Alena Krčová. Tomu najviac ranenému založili šancov golier a dali krátku chrbticovú dlahu. Vodiči neboli schopní podrobiť sa dychovej skúške a previezli ich do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy