Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dôchodkyňu dohrýzol jej vlastný pes. Má vážne zranenia hlavy a tváre
Zdielať na

Dôchodkyňu dohrýzol jej vlastný pes. Má vážne zranenia hlavy a tváre

DETVA / Na dvore rodinného domu dohrýzol pes 87-ročnú dôchodkyňu. Stalo sa to na detvianskych lazoch a letel tam aj záchranársky vrtuľník. Pes spôsobil seniorke mimoriadne vážne zranenia hlavy a tváre. Dôchodkyňu operovali v banskobystrickej nemocnici.

Dôchodkyňa (87) býva v rodinnom dome aj s dcérou. O psíka, ktorý ju z nepochopiteľných príčin na dvore napadol, sa ženy starali roky. "Mali ho vo voliére, oni sa oňho spolu starali. Vyskočil na ňu a dohrýzol jej tvár," hovorí obyvateľka Detvy.

Podľa toho, čo nám povedala dcéra napadnutej, dôchodkyňa sedela na dvore a psík bol vedľa nej. Útok si vysvetliť nevie. Bolo to nečakané, zbehlo sa to za pár sekúnd. "Ženu v banskobystrickej nemocnici ihneď operovali. Našťastie je mimo ohrozenia života. Išlo o psa plemena Cane Corso. Podľa skúseného kynológa ide o strážneho psa, ktorý zvykne chrániť rodinu a má dobrý vzťah k deťom. Mohlo ísť o skrat," informuje Zuzana Hopjaková, hovorkyňa (ATE) Air-Transport Europe. 

"Môže sa stať samozrejme, boli vyšľachtené ešte v stredoveku na stráženie, má inštinkty," uviedol Alexander Berek, generálny riaditeľ Špeciálnej kynologickej záchrannej služby Slovakia. 

Na detvianskych lazoch je pritom pes takmer v každom dvore. Domáci ich chovajú na stráženie aj ochranu pred medveďmi, ktoré schádzajú z Poľany. "Je tu medvedica s mladými, vedľa ovce dotrhalo, je to tu treba," hovorí obyvateľ Dertvy. "Je tu veľa medveďov a každý má psa," tvrdí obyvateľka Detvy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy