Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Vytiahol nôž a hrozil jej smrťou. Žene sa podarilo skryť v pekárni
Zdielať na

Vytiahol nôž a hrozil jej smrťou. Žene sa podarilo skryť v pekárni

PARTIZÁNSKE / Na Okresnom súde v Partizánskom rozhodovali o osude 32-ročného muža, ktorý mal koncom mája fyzicky zaútočiť na svoju kamarátku. Žena chcela odísť, no on vytiahol nôž a hrozil jej smrťou. Nakoniec sa jej podarilo skryť v pekárni a muža zadržali policajti.

Muž dal podľa obžaloby žene facku a začal jej vulgárne nadávať. "Išiel si po drogy, vytiahol nôž a povedal, že zabije seba aj mňa," hovorí napadnutá žena. Chodila s ním po celom meste. Muž na ňu podľa jej slov zaútočil viackrát. "Chytil ju okolo krku, udrel ju do ucha, povedal jej, nech je pri ňom," uviedol prokurátor. 

Obžalovaný vyhlásil, že nič z toho, čo mu je kladené za vinu sa nestalo. Žena tvrdila, že sa útočníka bála. Nakoniec sa schovala v tunajšej pekárni, potom, ako sa jej podľa jej slov opäť vyhrážal. "Že zabije dcéru, sestru, všetkých," tvrdí napadnutá žena. 

Obžalovaný stále tvrdil, že ženu neudrel a ani sa jej nevyhrážal. Celé si to mala podľa jeho slov vymyslieť. "K žiadnemu vydieraniu nedošlo. Pod vplyvom alkoholu je horšia ako ja, udáva všetkých, vyzlieka sa. Prečo to urobila neviem, asi to bolo kvôli alkoholu, nafúkala 2,4 promile," hovorí obžalovaný. 

Obžalovaný bol z vydierania, ale to sa mu preukázať nepodarilo. Sudca ho preto uznal za vinného z pokračovacieho prečinu nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. "A uložil mu trest odňatia slobody v trvaní 20 mesiacov," informuje Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Rozsudok nateraz právoplatný nie je. Obžalovaný, ako aj prokurátor, si nechali lehotu na rozmyslenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy