Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Voľne potulujúci pitbull usmrtil na sídlisku malého psíka. Napadol aj jeho majiteľku
Zdielať na

Voľne potulujúci pitbull usmrtil na sídlisku malého psíka. Napadol aj jeho majiteľku

BARDEJOV / V Bardejove došlo k brutálnemu útoku psa. Ten sa voľne potuloval po sídlisku, až pribehol k malému psíkovi, na ktorého surovo zaútočil. Napadol pritom aj majiteľku, ktorá sa snažila svoje zviera chrániť.

Ralf bol maltézsky psík, ktorý útok veľkého čierneho psa, žiaľ, neprežil. Bol na prechádzke s jeho majiteľkou, keď ho neznámy, mohutný pes surovo napadol. "Zahryzol do môjho psa a to bola minúta, chcela som ho zobrať hore, aby na neho neskákal, no on sa do neho pustil a koniec," vyjadrila sa majiteľka napadnutého psa. Stalo sa to pred panelákom. Dve ženy stáli na chodníku s dvoma menšími psíkmi, keď k nim náhle pribehol voľne pobehujúci pes. "Zaútočil na neho, potom ako ho zobrala na ruky, tak aj na tú pani zaútočil. Nechcel ho pustiť, začal ho mlátiť, skočili na neho," opísal obyvateľ sídliska. "Zásahom tam prítomných osôb, ako aj policajtov, bolo zabránené ďalším útokom psa rasy pitbull na ďalšie osoby," dodala hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová.


Svedkami brutálneho útoku bolo viacero miestnych obyvateľov. Žena, ktorá sa napadnutého psíka snažila ochrániť, má po útoku psa poranenú ruku. Malý Ralf, žiaľ, hneď po surovom napadnutí zraneniam podľahol. Na mieste napokon zomrel aj druhý pes, ten ktorý útočil. Prečo sa sám bez dozoru majiteľa potuloval po sídlisku, preveruje polícia. "Vraj ušiel, tak to povedal majiteľ," povedal obyvateľ sídliska. "Udalosť bola políciou riadne zadokumentovaná a je vedená ako priestupok v zmysle zákona," uviedla Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy