Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vodič nezvládol riadenie v stúpaní, auto sa prevrátilo a zabilo ho. Našiel ho okoloidúci hubár
Zdielať na

Vodič nezvládol riadenie v stúpaní, auto sa prevrátilo a zabilo ho. Našiel ho okoloidúci hubár

LIPTOVSKÁ ŠTIAVNICA (OKR. RUŽOMBEROK) / Veľký šok zažil hubár, ktorý nad Liptovskou Štiavnicou našiel nehybného 50-ročného muža. Jeho telo ležalo na tráve pri aute. Príčina úmrtia zostáva zatiaľ záhadou, ktorú vyrieši až pitva.

"Cely život robil šoféra a to ho aj zabilo, robil na miestnom poľnohospodárskom družstve," vysvetlil starosta Liptovskej Štiavnice, Dušan Lauko. Na aute vodič prechádzal blatistým lesným terénom s ostrým sklonom. Zrejme nezvládol strmú cestu a so svojim autom havaroval. "Je to také premočené, nerátal s tým. To bola asi aj príčina, že ho stiahlo do priekopy, kde ho prevrátilo," skonštatoval starosta. Zrejme až po dlhom čase po havárii ho našiel miestny hubár. Ten volal pomoc. "Po príchode na miesto sme v spolupráci so zdravotníkmi vyprostili telo spod vozidla a posádka skonštatovala smrť," vysvetlil veliteľ OR HaZZ v Ružomberku, Michal Žilinčan. "Privolaný obhliadajúci lekár taktiež konštatoval smrť," dodala hovorkyňa KR PZ v Žiline, Gabriela Kremeňová.

Je otázne, prečo muž išiel na tomto aute do lesa. "Niektorí tvrdia, že šiel na huby, iní aj policajti zase hovorili, že sa na mieste našla motorová píla. Vyzerá to tak, že mohol ísť po drevo," skonštatoval starosta. Miestni hovorili, že tam bol suchár, ktorý mal muž záujem spracovať na palivové drevo.


Policajti prípad vyšetrujú

"V súvislosti s touto udalosťou začalo trestné stíhanie vo veci podozrenia z trestného činu usmrtenia," vyjadrila sa Kremeňová. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. "Je to tragédia nielen pre rodinu, ale aj pre celú dedinu. Nebožtík zanecháva mladučkú dcéru, ktorá išla prvý raz do školy a družku," vysvetlil starosta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy