Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Michalovciach v bytovom dome sa zrútilo schodisko. Vyhlásili mimoriadnu situáciu
Zdielať na

V Michalovciach v bytovom dome sa zrútilo schodisko. Vyhlásili mimoriadnu situáciu

MICHALOVCE / V utorok, 23. augusta, vyhlásili mimoriadnu situáciu v súvislosti s okolnosťami, ktoré nastali po zrútení schodiska v bytovke na Mlynskej ulici. Dvakrát zasadal krízový štáb aj za účasti splnomocnenca vlády pre rómske komunity Jána Hera a jeho spolupracovníkov. Ako informovala Mária Stričková z Mestského úradu Michalovce, štáb prijal všetky nevyhnutné opatrenia, ktoré si táto situácia vyžaduje.

Po schodisku chodili ľudia každý deň. Je zázrak, že sa pri jeho páde nikto nezranil. "Jeden chlapec išiel dolu, ale cítil, že sa niečo deje, tak odskočil a schodisko sa prepadlo," hovorí obyvateľka bytovky.

Všetci museli bytovku okamžite opustiť. Ľudia tak zostali bez strechy nad hlavou. Následne ich umiestnili v priestoroch jedálne miestnej školy. "Bol im poskytnutý nocľah, sú v ňom doteraz. Samozrejme, sú zabezpečené aj základné hygienické potreby a stravovanie," priblížila Mária Stričková, hovorkyňa mesta Michalovce.

Obyvatelia bytovky hovoria o probléme so statikou budovy. Na jej stav vraj opakovane upozorňovali. Bývajú tu dlhé roky a majú k tomu všetky doklady. "Ja mám aj dôkazy, že oni mi vypísali šeky, aby som to platila," povedala obyvateľka bytovky.

Vlastníkom nehnuteľnosti je mesto. To plánuje bytovku zbúrať. Preto vraj nedávno vypovedalo všetky nájomné zmluvy. "Boli upozornení, že sa tam nemajú zdržiavať, že statika je nevyhovujúca, aj napriek tomu boli pásky opakovane odstraňované a obyvatelia sa tam opakovane vracali," priblížila Stričková.

Rodiny s deťmi nemôžu ostať v školskej jedálni dlhodobo. Krízový štáb preto pre nich musí nájsť inú alternatívu ubytovania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy