Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Unikajúce auto zastavila až streľba z policajnej pištole. Skončilo v kukuričnom poli
Zdielať na

Unikajúce auto zastavila až streľba z policajnej pištole. Skončilo v kukuričnom poli

NITRA / K policajnej naháňačke s desiatkami výstrelov došlo nadránom v Nitre a okolí. Pred hliadkou sa snažil ujsť 48-ročný vodič. V jednom momente dokonca namieril auto aj na policajta. Vodič skončil v kukuričnom poli v Dolných Obdokovciach.

Unikajúci vodič zišiel z R1 v smere na obec Hosťová, kde sa policajtom na chvíľu stratil z dohľadu. Pri Čeľadiciach ho ale spozorovala iná policajná hliadka, no to už malo vozidlo evidenčné číslo Nitry. "Vodič si evidentne dal tú námahu a počas malej chvíľočky, bez policajtov v pätách, si stihol vymeniť tabuľky s evidenčným číslom," uviedla hovorkyňa KR PZ v Nitre, Viktória Borloková. Hliadka sa síce vozidlo pokúšala zastaviť, 48-ročný vodič ale pri tom nasmeroval auto na policajta, ktorý musel uskočiť. Vodiča nakoniec zastavila až služobná zbraň, z ktorej padlo niekoľko výstrelov.

"Vozidlo skončilo v kukuričnom poli pri obci Dolné Obdokovce. Muž bol vo vozidle sám a k jeho zraneniu ani k zraneniu iných osôb pri incidente nedošlo," uviedla polícia. Celý nočný incident má už aj trestno-právnu dohru. Vyšetrovateľ PZ začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa. Prečo muž hliadke nezastavil a unikal pred nimi, polícia vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy