Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neznámy páchateľ fyzicky ohrozoval manželov priamo v ich dome. Muž bol už v minulosti súdne trestaný
Zdielať na

Neznámy páchateľ fyzicky ohrozoval manželov priamo v ich dome. Muž bol už v minulosti súdne trestaný

Zdroj: FB Polícia SR - Trenčiansky kraj

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Polícia zadržala v Novom Meste nad Váhom nebezpečného páchateľa, ktorý ohrozoval manželský pár priamo u nich doma. Na miesto bola privolaná policajná hliadka, ktorá podozrivého páchateľa spacifikovala a zadržala. Muž, ktorý zaútočil na manželov bol už v minulosti súdne trestaný.

V okrese Nové mesto nad Váhom v poobedných hodinách neznámy muž pod vplyvom alkoholu vnikol do rodinného domu. Podozrivý muž najskôr rozbil sklenenú výplň na zamknutých plastových dverách rodinného domu. Dvere následne vykopol a vošiel do izby poškodených manželov.

Na základe doterajšieho vyšetrovania sa manželom podozrivý vyhrážal zabitím a fyzicky ich napadol. Poškodeného muža mal najskôr udierať päsťami po celom tele, a následne na to ho mal porezať nožom po tvári. Vystrašenej žene údajne priložil nôž ku krku a následne ju odhodil. Poškodenému mužovi páchateľ spôsobil rezné rany na tvári, hematómy v oblasti hlavy a tiež zlomeniny stavcov.
Zranenému mužovi sa podarilo ujsť na ulicu pred jeho rodinný dom. Na miesto privolal policajnú hliadku, ktorá páchateľa spacifikovala a zadržala. Muž bol pozbavený osobnej slobody a umiestnená do CPZ. "Voči 31-ročnému páchateľovi bolo vyšetrovateľom vznesené obvinenie z prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážanie. Zároveň bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Vyšetrovateľ PZ odovzdal prokurátorovi spisový materiál na ďalšie konanie," uviedla polícia na svojom facebooku.
Sudca prihliadol na fakt, že muž bol už v minulosti súdne trestaný a s daným návrhom sa preto stotožnil. Páchateľ si na súd počká vo väzbe. V prípade, že mu bude dokázaná vina z prečinu porušenia domovej slobody a nebezpečného vyhrážania hrozí mu trest odňatia slobody až na 5 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy