Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V poslednej chvíli stihli zastaviť a vyskočiť z auta. To na horskom priechode vzbĺklo počas jazdy
Zdielať na

V poslednej chvíli stihli zastaviť a vyskočiť z auta. To na horskom priechode vzbĺklo počas jazdy

DONOVALY / Na horskom priechode Donovaly zhorelo auto, v ktorom sedela partia robotníkov. Vracali sa domov. Stihli ešte zastaviť pri krajnici a vybrať osobné veci.

Partia robotníkov sa vracala domov. Cestovali z Liptovského Mikuláša až do Nových Zámkov. Na vrchole horského priechodu Donovaly im znenazdajky začalo horieť auto. "Začalo to dymiť, vyskočili sme a potom to horelo," popísal jeden z robotníkov. Z auta šľahali niekoľkometrové plamene. Hustý čierny dym bolo vidieť zo širokého okolia. Hasiť plamene skúšal aj doručovateľ, ktorý išiel okolo a mal hasiaci prístroj. "Ja som ich obehol, zobral som hasiaci prístroj a začal som hasiť," vysvetlil.

Chlapi pod Donovalmi natankovali. Nádrž tak bola plná nafty, ktorá začala tiecť dolu cestou. "Lialo sa to na druhú stranu, tak ja som len za to, aby sa nechytila tráva na druhej strane," dodal svedok. Na Donovaly štartovali hasiči z Banskej Bystrice. No kým sa dostali s ťažkou cisternou na horský priechod, auto už bolo celé v plameňoch. Našťastie sa oheň nerozšíril do suchej trávy a lesa pri ceste. Prečo začalo horieť nevedia ani sami robotníci, zrejme išlo o technickú poruchu. To ale bude musieť ešte potvrdiť hasičský vyšetrovateľ. Partii robotníkov sa skomplikovala cesta domov, navyše prišli o auto, ktorým pravidelne cestovali za prácou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy