Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mal podpáliť frajerku, aby mu nebola neverná, kým bude v base. Súd ho oslobodil
Zdielať na

Mal podpáliť frajerku, aby mu nebola neverná, kým bude v base. Súd ho oslobodil

TRENČÍN / Chatka na Myjave horela v polovici vlaňajšieho októbra. Jej majiteľa policajti obvinili z toho, že benzínom polial nielen interiér, ale aj svoju priateľku. Potom mal všetko zapáliť a ujsť, žena vyskočila von oknom. 47-ročný Andrej si už vypočul verdikt.

Za obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu mu hrozilo doživotie. Okresný súd v Trenčíne ho však dnes spod obžaloby oslobodil. Podľa predsedníčky senátu totiž nebolo dokázané, že tento skutok spáchal. "My sme od začiatku tvrdili, že sa tento skutok nikdy nestal. Konečne nás niekto vypočul a súd nám dal za pravdu," povedal obhajca Adam Puškár.

V osudný deň boli hasiči privolaní k požiaru chatky v Myjave. Po uhasení boli presvedčení, že interiér úmyselne podpálil 47-ročný Andrej. Ten mal podľa obžaloby poliať benzínom aj svoju priateľku. "Je obžalovaný z podpálenia chatky, v ktorej býval aj so svojou priateľkou. 10-litrovou bandaskou popolieval interiér aj poškodenú, a potom to podpálil," znie stanovisko prokuratúry. Potenciálna obeť si to pamätá jasne. "Potom mu začalo šibať, polial to benzínom. Na mňa to tiež šplechlo. On ušiel dverami a ja oknom," tvrdí jeho priateľka.

Dôvod mal byť bizarný. Podľa obžaloby to urobil, aby mu počas jeho pobytu vo väzení nebola neverná. Tieto tvrdenia ale odmieta. Vyhlásil, že je nevinný a netuší kto chatku podpálil. "Ja som sa zobudil a všade bol oheň. Utekal som von, ona predo mnou," uviedol Andrej. Dôležitú úlohu v tom, že ho súd oslobodil zohrali aj znalci. Tí označili poškodenú za nedôveryhodnú. "Jej vierohodnosť je znížená, má tendenciu vymýšľať si, fabulovať, prikrášľovať," posúvala zistenia predsedníčka senátu. Prokurátor sa odvolal, a tak rozsudok ešte právoplatný nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy