Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Počas aukcie našli v kufroch pozostatky tiel dvoch malých detí
Zdielať na

Počas aukcie našli v kufroch pozostatky tiel dvoch malých detí

Zdroj: fotosita

NOVÝ ZÉLAND / Ľudské pozostatky, ktoré sa našli v dvoch kufroch ponúkaných na predaj počas aukcie skladovacích jednotiek v Aucklande, patrili dvom deťom. 18. augusta o tom informovala novozélandská polícia.

Tamojší policajný predstaviteľ Tofilau Faamanuia Vaaelua uviedol, že pozostatky sa v kufroch pravdepodobne nachádzali niekoľko rokov. Dodal, že vek detí bol v čase úmrtia v rozmedzí päť až desať rokov. "Najmä časový rozdiel medzi úmrtím a nájdením pozostatkov veľmi komplikuje vyšetrovanie," uviedol Vaaelua. Zároveň informoval, že novozélandská polícia pri vyšetrovaní prípadu spolupracuje aj s Interpolom.

Identitu detí sa zatiaľ nepodarilo zistiť

Polícia sa domnieva, že ich príbuzní sa nachádzajú na Novom Zélande. Ľudské pozostatky v kufroch si domov odniesla nič netušiaca rodina, ktorá za ne na aukcii ponúkla najvyššiu sumu. Po objavení tiel privolala policajnú hliadku. Aukcie skladov sú v Austrálii štandardným postupom, keď človek, ktorý si určitú skladovaciu jednotku prenajal, prestal platiť nájomné poplatky. Prevádzkovatelia týchto skladov potom ich obsah ponúkajú záujemcom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy