Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ani obvinenie nezabránilo mužovi v ďalšom útoku. Po hádke napadol otca a vyhrážal sa, že ho zabije
Zdielať na

Ani obvinenie nezabránilo mužovi v ďalšom útoku. Po hádke napadol otca a vyhrážal sa, že ho zabije

ZEMPLÍN / V dome napadol otca a s nožom v ruke sa mu vyhrážal, že ho zabije. Obvinenie ale 35-ročnému mužovi nestačilo. Na otca zaútočil znova. A nezostalo iba pri vyhrážkach. Syn skončil za mrežami policajnej cely, otec na urgente. Prokurátor navrhuje pre údajného agresora väzbu.

Z policajnej cely s putami na rukách rovno pred sudcu. Takto priviedli na súd muža z obce pri Humennom. Agresívne sa mal správať k svojmu otcovi. Obvinenie nekomentoval. "Obvinený napadol v rodinnom dome po predchádzajúcej hádke 58-ročného muža, pričom sa mu zároveň vyhrážal zabitím," vyjadril sa hovorca KR PZ v Prešove, Daniel Džobanik. Syn skončil za mrežami, otec na urgente. Podľa polície mu mal útočník spôsobiť zranenia s dobou liečenia nad 14 dní.

35-ročný muž čelí obvineniu z nebezpečného vyhrážania v súbehu s ublížením na zdraví. Po zadržaní prokurátor navrhol pre muža väzobné stíhanie. Incident sa v rodine neodohral prvýkrát. Pred pár týždňami sa podľa polície údajný agresor vyhrážal dokonca nožom. "V júli tohto roka taktiež v rodinnom dome napadol tohto muža a s nožom v ruke sa mu mal vyhrážať zabitím," dodal  Daniel Džobanik. Sudca napokon dôvody väzby uznal, no nahradil ju viacerými inštitútmi. "Pri danom dôvode preventívnej väzby prijal záruku tzv. dôveryhodnej osoby, tiež súčasne nariadil dohľad probačného a mediačného úradníka nad správaním obvineného," vysvetlila hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji, Ivana Petrufová.

Rozhodnutie je právoplatné a muž bol zo zadržania prepustený na slobodu. "Obvinenému zároveň súd uložil povinnosť oznámiť policajtovi, prokurátorovi každú zmenu miesta pobytu a zákaz úmyselne sa priblížiť k poškodenému na vzdialenosť menšiu ako päť metrov," dodala Petrufová. "V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie na jeden až tri roky," vysvetlil Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy