Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Polícia pátra po zlodejovi z Kolárova. Zo zlatníctva si odniesol prstene za 10-tisíc eur
Zdielať na

Polícia pátra po zlodejovi z Kolárova. Zo zlatníctva si odniesol prstene za 10-tisíc eur

KOLÁROVO / Prstene za 10-tisíc eur ukradol zo zlatníctva v Kolárove zlodej, ktorý sa okrem rúška a šiltovky maskoval aj veľkým kusom papiera. Podľa informácií TV JOJ sa tento zlodej neúspešne pokúsil o podobný čin aj v susediacej banke či neďalekom kasíne, ale aj v ďalších mestách Slovenska. Polícia žiada o pomoc pri jeho stotožnení.

Pár minút pred zatvorením zlatníctva v Kolárove vošiel do predajne muž, na tvári mal rúško a v rukách držal veľký výkres. "Nehovoril nič, myslela som, že chce vyžobrať nejaké peniaze. Stále ukazoval ten papier," opísala situáciu predavačka. Štíhly, približne 180 centimetrov vysoký muž vo veku do 30 rokov. Splietal niečo nezrozumiteľné zmesou rumunského a pokusom anglického jazyka. Spolu s papierom sa obrátil aj na majiteľa zlatníctva, pričom veľkoformátovým výkresom prikryl paletu prsteňov na pulte.

V zlatníctve všetok tovar na noc premiestňujú do trezora. Muž sa po chvíľke otočil a odkráčal z predajne. Kamery ho neskôr zachytili, ako nasadá do strieborného Audi A3, kde zrejme sedel jeho komplic. "Muž sa zmocnil kazety s päťdesiatimi kusmi pánskych a dámskych prsteňov tak, že ju prekryl veľkým formátom popísaného papiera a pod ním ju vyniesol z predajne," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková. "Zobral jednu paletu prsteňov, celú dosku," vysvetlila predavačka.

​Išlo o zväčša pečatné prstene, tie zručný zlodej vyniesol bez toho, aby si to ktokoľvek všimol. Dokonca aj na spomalenom zázname z kamery vidieť už len to, že chýba jedna z paliet. "Polícia prípad v Kolárove vyšetruje ako trestný čin krádeže. Majiteľovi vznikla škoda za asi 10-tisíc eur," dodala Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy