Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Kuriózny pokus o vlámanie: Zlodej sa cez malé okno nevedel dostať do predajne
Zdielať na

Kuriózny pokus o vlámanie: Zlodej sa cez malé okno nevedel dostať do predajne

HUMENNÉ / Zlodej na predajni kameňom rozbil to najmenšie okienko, ktoré tam majú a dnu sa cezeň dostať nevedel. Dopadlo to tak, že si to namieril do obchodu na opačnej strane budovy. Tam už bol úspešný. Z predajne si odniesol stovky eur, oblečenie, hodinky aj mobilné telefóny.

Majiteľka predajne tvrdí, že o vlámačke ju informovali policajti. Páchateľ tu podľa všetkého prišiel v nedeľu, 14. augusta  skoro ráno. Obchod sa nachádza na frekventovanom mieste, v budove pri malej železničnej stanici v Humennom. "Páchateľ z predajne ukradol dva mobilné telefóny, hotovosť 300 eur, 28 kusov hodiniek, rôznu bižutériu a pánske oblečenie," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová.

Škodu na ukradnutých veciach vyčíslili na asi tisíc eur

Ďalšie náklady si vyžiada oprava rozbitých dverí. Rozbitú sklenenú výplň musia opraviť aj v druhom obchode, v tej istej budove. Tu sa ale páchateľ dovnútra nedostal. Nepochopiteľne kameňom rozbil to najmenšie okienko, cez ktoré sa vojsť nedalo. "Asi mladý opitý. Máme tu kopu veľkých okien, neviem prečo nepoužil tie, viac by ukradol," opísala predavačka.

Predavačka hovorí, že tento pokus berú športovo a pre prípady krádeží sú poistení. Navyše to nie je ich prvá skúsenosť s nezákonnou činnosťou. Raz prišli o oblečenie, druhýkrát tiež riešili rozbitú výplň. To ale páchateľ zostal ležať na mieste. "Druhýkrát jeden opitý hlavou udrel a rozbil sklo," vysvetlila predavačka. Policajti v prípade začali trestné stíhanie pre prečin krádeže. "Nech si vstúpi do svedomia, narobil problémy druhým," skonštatoval zamestnanec budovy. "Páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí, podľa zákona, trest odňatia slobody na dva roky," vysvetlila Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy