Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
V minulosti ponúkal 25 eur za zastreleného migranta. Kysučana Dávida znovu odsúdili za extrémizmus
Zdielať na

V minulosti ponúkal 25 eur za zastreleného migranta. Kysučana Dávida znovu odsúdili za extrémizmus

PEZINOK / Preslávil sa inzerátom, v ktorom tvrdil, že zaplatí 25 eur za každého zastreleného migranta. Vo väzení za to strávil niekoľko rokov. Dávid sa na lavicu obžalovaných posadil znova, prokuratúra ho opäť obžalovala z extrémizmu. Na Špecializovanom trestnom súde si mladý Kysučan vypočul rozsudok.

Ponúkal 25 eur brutto za každého zastreleného emigranta. Aby toho nebolo málo, ako bonus sľuboval každému záujemcovi modré slúchadlá. Neskôr sa do problémov dostal opäť, na internete popieral holokaust. Za svoje prehrešky skončil na pár rokov v base. "Ja sám rasizmus odmietam, nakoľko som sa už poučil z minulosti a viem, aké to môže mať následky," kajal sa pred vstupom do súdnej siene.

Dávid bol už dvakrát za extrémizmus odsúdený. Prokuratúra ho obžalovala aj do tretice, tentokrát za tri skutky. K jednému sa pred súdom priznal. "To boli veci z roku 2015. Ja som tie veci nemal kedy vymazať, pretože počas toho ako ma pustili na slobodu, tak mi zomrela matka, mňa nezaujímalo čo som mal v telefóne," hájil sa. Podľa prokurátora mal v držaní tričká, CD nosiče či rôzne odznaky s extrémistickým podtónom. V takomto oblečení mal dokonca chodiť na verejnosti. "Mám nacionalistické také to myslenie v duchovnej sfére, ale rozhodne nemienim niekoho utláčať pre nejakú rasu, pôvod alebo etnikum to určite nie," tvrdil. 

"Druhý skutok spočíval v tom, že prostredníctvom počítačovej siete mal zverejňovať video, kde mal prezentovať extrémistické názory," uviedol prokurátor. V pondelok (15.8.) odzneli záverečné reči a padol aj rozsudok. Dávidovi hrozilo 8 rokov na tvrdo, sudkyňa mu nakoniec vymerala 20 mesačný pobyt za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy