Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
72-ročná vodička prešla do protismeru: Čelný náraz si vyžiadal život oprotiidúceho šoféra
Zdielať na

72-ročná vodička prešla do protismeru: Čelný náraz si vyžiadal život oprotiidúceho šoféra

PREDAJNÁ / Tragická nehoda na strednom Slovensku. Pri obci Predajná neprežil čelnú zrážku jeden z vodičov. Po nehode museli policajti uzavrieť hlavný ťah spájajúci Banskú Bystricu s Breznom. Zatiaľ nie je jasné, prečo k zrážke došlo.

​Nehoda sa stala v čase nedeľnej dopravnej špičky, kedy sa ľudia presúvajú naprieč celým Slovenskom. Hlavný ťah smerom na Horehronie bol neprejazdný. "Jednalo sa o čelnú zrážku dvoch áut. Cesta bola neprejazdná, vodiči po havárii boli mimo vozidiel," povedal Marek Pendziviater, HaZZ Brezno. 

V passate sedel 40-ročný muž z Ľubietovej, podľa polície viezol aj 6-ročné dieťa. Druhé auto šoférovala 72-ročná vodička z Bratislavy. Zatiaľ nie je jasné, prečo k fatálnemu stretu došlo. Žena viezla v aute aj psíka. "Vodička zo zatiaľ neznámych príčin prešla do protismeru," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. 

Hasiči pomáhali posádkam oboch havarovaných áut. 72-ročnú vodičku, 6-ročné dieťa previezli s rôznymi zraneniami záchranári do nemocnice. Žiaľ, 40-ročnému vodičovi už pomôcť nedokázali. "Vodiča resuscitovali, zranenia boli nezlúčiteľné so životom," povedal Pendziviater. Okolnosti nehody vyšetrujú a to aj za pomoci znalcov z odboru dopravy a zdravotníctva. Policajti cestu uzavreli na niekoľko hodín aby zadokumentovali všetky stopy, ktoré by mali pomôcť objasniť čo sa v osudných sekundách tesne pred zrážkou stalo. "Začali trestné stíhanie pre usmrtenie," dodala Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy