Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Agresívny muž za bieleho dňa ohrozoval ľudí v centre mesta. Pri zadržaní napadol aj hliadku mestských policajtov
Zdielať na

Agresívny muž za bieleho dňa ohrozoval ľudí v centre mesta. Pri zadržaní napadol aj hliadku mestských policajtov

PARTIZÁNSKE / Policajti z Partizánskeho spolu s kolegami z mestskej polície chceli upokojiť muža, ktorý sa v centre mesta správal nevhodne. Kopal do áut a ľudí osočoval nielen na ulici, ale aj v obchode. Nedal si však povedať a zaútočil aj na mestského policajta.

Muž napadol aj jedného z policajtov. Udialo sa to v centre Partizánskeho. Pred tým s ním mali problémy viacerí obyvatelia. Ľudia začali na tiesňovú linku 159 volať krátko po 15 hodine. Báli sa agresívneho muža, ktorý sa pohyboval po námestí. "Bolo prijaté oznámenie, že na námestí je obnažený muž, ktorý stojí pri vozidle a kope do neho," povedal náčelník MsP Partizánske Tomáš Trojan. 

Na miesto vyrazila hliadka mestskej polície. Muž sa medzičasom presunul na neďalekú ulicu. "Navštívil predajňu s textilom, kde sa k predavačka správal agresívne," uviedol Trojan. O pár minút boli na mieste nielen mestskí, ale štátni policajti a muža sa snažili upokojiť. "Muž nerešpektoval výzvy príslušníkov štátnej ani mestskej polície. Tí ho vyzvali o upustenie protiprávneho konania a zotrvania na mieste," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. 

Muža museli spacifikovať. "Príslušníkom mestskej polície sa vyhrážal zabitím, pričom jedného z nich udrel do tváre," uviedla Kuzmová. "Pravdepodobne to bolo alkoholom. človeku akoby narastalo sebavedomie, je nekritický," povedala psychiatrička Darina Hrabovská. Muž skončil v putách a dali mu fúkať. Triezvy nebol. "Bola s ním vykonaná dychová skúška s výsledkom 1,94 promile alkoholu," povedala Kuzmová. Policajti ho eskortovali na oddelenie a skončil v cele. "Policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 53-ročnému mužovi pre prečin útoku na verejného činiteľa," dodala Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy