Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po naháňačke museli policajti vyťahovať migrantov z horiaceho auta
Zdielať na

Po naháňačke museli policajti vyťahovať migrantov z horiaceho auta

JUR NAD HRONOM / Osobné auto plné migrantov počas policajného prenasledovania vrazilo do stromu a následne začalo horieť. Desať ľudí z horiaceho auta vyslobodili policajti. Posádku vozidla prenasledovali najskôr mužovia zákona zo susedného Maďarska a po prekročení hraníc ich dolapili tí slovenskí.

Maďarskí policajti spozorovali nadránom vozidlo s migrantmi a začali ho prenasledovať. To však smerovalo k našej hranici v Šahách. Od nich prišla cez operačné stredisko informácia, že prenasledujú podozrivé vozidlo s migrantmi a naši policajti okamžite vyrazili k hraniciam. Vozidlo riadil muž zo Sýrie žijúci v Nemecku, ten však hliadku ignoroval a poriadne pridal. Cez hranice vozidlo preletelo vysokou rýchlosťou a vydalo sa smerom na Jur nad Hronom.

Auto zhorelo do tla

V rovnom úseku napokon vodičovi skrížila cestu ďalšia hliadka, po čom podozrivý vodič vyletel z cesty a vrazil do stromu. Vozidlo začalo ihneď horieť aj s desiatimi ľuďmi vo vnútri. Vodič a spolujazdec vybehli von, ale dnu zostalo 8 migrantov. Z auta policajti začali vyslobodzovať osoby, pričom jedna bola zranená. Traja muži boli dokonca ukrytí v kufri a mali šťastie, že im pomohli. Nakoniec zhorelo do tla a prípad si prevzala Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii. Počas vyšetrovania sedeli muži na zemi v putách a po zaistení stôp ich naložili do áut a odviezli.

V cele nakoniec skončili dvaja prevádzači: vodič a spolujazdec. V prípade dokázania viny im hrozí 7 až10 rokov väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy