Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri ničivom požiari zomrela 77-ročná dôchodkyňa. Plamene narobili ťažkosti aj ďalším rodinám
Zdielať na

Pri ničivom požiari zomrela 77-ročná dôchodkyňa. Plamene narobili ťažkosti aj ďalším rodinám

VEĽKÝ KRTÍŠ / Policajti ani hasiči stále nevedia, čo bolo príčinou ničivého požiaru vo Veľkom Krtíši. Zomrela pri ňom 77-ročná dôchodkyňa. Veľké plamene narobili ťažkosti aj ostatným rodinám v bytovke. Obyvatelia Veľkého Krtíša sa ešte stále spamätávajú z víkendového tragického požiaru. Niektorí vo svojich bytoch stále nespávajú. V celom vchode pritom nemajú plyn, vodu, ani elektrinu.

Informáciu o rozsiahlom požiari dostali hasiči v sobotu, 6.augusta, popoludní. Na miesto vyslali až 8 posádok. Vypukol v byte 77-ročnej dôchodkyne na štvrtom poschodí, plamene už boli obrovské.

Pani Boženka z horiaceho bytu vyjsť nevedela, uviazla na balkóne, pomôcť jej už nedokázali. Dvaja muži chceli zasiahnuť ešte pred príchodom hasičov.

Hydrant majú vo vchode na každom druhom poschodí, revíziu robili na jar tohto roku. Čo bol problém, zistili na druhý deň. Niekto totiž na prízemí uzavrel hlavný uzáver vody. Revízny technik ho však po revízii necháva otvorený.

"Tam stačilo len odkrútiť kohútik, ale nikto tu nebol taký, čo by vedel," vysvetlila obyvateľka vchodu. Ak by však aj hydrant fungoval, na takto rozsiahly požiar by to zrejme nestačilo. Obyvatelia sa ešte stále spamätávajú z víkendového tragického požiaru. Vo vchode vládol ruch. Pracovali tam elektrikári, ľudia čistili svoje byty. V niektorých bytoch sa ešte stále nedá spávať.

Polícia začala v súvislosti s týmto prípadom trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia.

"Do vyšetrovania boli pribratí aj znalci z odboru zdravotníctva, respektíve zo súdneho lekárstva, taktiež z odboru statiky. A čo sa týka samotného požiaru, dôležité budú vyjadrenia expertov z Kriminalisticko-expertízneho ústavu v Bratislave," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy