Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dolapili mužov, ktorí okrádali seniorov. V mene polície volali, aby im z okna vyhodili peniaze a šperky
Zdielať na

Dolapili mužov, ktorí okrádali seniorov. V mene polície volali, aby im z okna vyhodili peniaze a šperky

NITRA / Nitrianska polícia odhalila podvodníkov, ktorí okrádali seniorov. V mnohých prípadoch sa vydávali za policajtov. Od 71-ročnej ženy z Nitry vylákali tisíce eur, v ďalších prípadoch sa o to neúspešne pokúsili.

Na podvodoch so seniormi polícia pracovala a dostali sa na stopu dvom mužom. Počas akcie preverovali viaceré osoby a urobili domové prehliadky. Polícia zadržala Štefana z okresu Galanta. Ladislav od Lučenca je vo väzbe v Čechách za podobné činy. "28 a 22-ročných mužov vyšetrovateľka PZ obvinila z pokračovacieho zločinu podvodu," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Nitre Renáta Čuháková.


Muži mali podvod dobre premyslený, seniorom najprv zavolali ako pracovníci sociálnej poisťovne, následne zavolali znova, ale už ako policajti. Tvrdili, že prvý hovor bol od zlodejov a ak nechcú prísť o peniaze, musia im odovzdať eurá a šperky. V prvom prípade mali smolu, žena telefonovala na balkóne, čo si vypočul sused, ktorí zasiahol. Aj druhý prípad našťastie dopadol podobne. "Manžel volanej ženy urobil s telefonátmi rázny koniec a položil telefón," dodala Renáta Čuháková.

O peniaze podvodníci pripravili 71-ročnú ženu z Nitrianskej časti Krškany. Všetko sa začalo telefonátom na pevnú linku. Aj v tomto prípade seniorke tvrdili, že ju niekto chce okradnúť a vydávali sa za policajtov. Pýtali sa, či má doma peniaze. Telefonovať mal 22-ročný Ladislav, no po peniaze išiel podľa fotografie starší Štefan. Peniaze dôchodkyni nakázali uložiť pred dom. "17 200 eur žena v obliečke od vankúša previazala modrým motúzom a vložila do smetnej nádoby," opísala Renáta Čuháková. Polícia vyzýva k opatrnosti. Pred pár týždňami sa takto niekto pokúšal telefonicky oklamať aj 78-ročného pána Štefana. Vydával sa za jeho vnuka, no on sa zachoval ukážkovo. "Vnukov si po hlase poznám, hneď som mu zavolal," vysvetlil pán Štefan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy