Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za megalúpežou hodiniek v hodnote 350-tisíc eur bol občan z Chorvátska. Hrozí mu doživotie
Zdielať na

Za megalúpežou hodiniek v hodnote 350-tisíc eur bol občan z Chorvátska. Hrozí mu doživotie

BRATISLAVA / Polícia objasnila megalúpež v centre hlavného mesta. Dvojica si vlani z predajne hodiniek odniesla luxusné kúsky za viac ako 350-tisíc eur. Jeden z páchateľov má trestných činov na rováši viac. Hrozí mu doživotie.

Lúpežná akcia sa stala vlani v auguste. Dvaja maskovaní lupiči vtrhli do luxusnej predajne hodiniek v hoteli na Hviezdoslavovom námestí. Predavačku hodili na zem, vytiahli kladivo a rozmlátili sklenenú výplň, z ktorej za pár sekúnd ukradli 19 značkových hodiniek."Z predajne následne obaja páchatelia odišli, pričom škoda, ktorá týmto konaním bola spôsobená, bola vyčíslená na viac ako 354-tisíc eur," priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Michal Szeiff.

"Ja som mala ešte v ruke mobil a keby ma videl, tak 100 percentne by ma zastrelil, že volám políciu. Dve minúty a už bolo po všetkom," uviedla svedkyňa udalosti.

Aby toho nebolo málo, jeden z lupičov okradol ešte aj predavačku. Ulakomil sa na jej značkovú peňaženku. Dvojica potom ušla cez garáž a odfrčala na skútri. Policajtom sa podarilo stotožniť a obviniť jedného z lupičov. Má ísť o cudzinca, ktorý sa zdržiava v zahraničí. Identita druhého lupiča je stále neznáma. "Obvineniu z obzvlášť závažného zločinu lúpeže, spáchaného formou spolupáchateľstva, v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci, čelí 44-ročný občan Chorvátska," priblížil Szeiff.

Chorvát má toho na rováši oveľa viac. Vlani v lete spoločne s ďalším mužom vylúpili aj čerpaciu stanicu na Drieňovej ulici v Bratislave. Dvojica predavačku donútila otvoriť kasu, z ktorej si odniesli cez 500 eur. Do tretice si lup odniesol aj z jednej pivárne na Ružinovskej ulici. Kladivom rozbil sklo na dverách a spoza baru ukradol 400 eur. Vyšetrovatelia teraz majú ešte jednu náročnú úlohu, obvineného Chorváta vypátrať, dostať ho na Slovensko a postaviť ho pred súd. Za mrežami môže stráviť až doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy