Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Poľský fanúšik napadol na čerpacej stanici Slováka
Zdielať na

VIDEO: Poľský fanúšik napadol na čerpacej stanici Slováka

SVEREPEC / Štvrtkový zápas, medzi Spartakom Trnava a poľským klubom Raków Čenstochová, policajti označili ako vysoko rizikový. Aj po tomto stretnutí preto dohliadali na poľských fanúšikov, ktorí sa vracali domov. Monitorovali miesta, o ktorých predpokladali, že sa tam Poliaci zastavia. A ukázalo sa, že ich nasadenie aj neskoro večer, zbytočné nebolo.

Incident sa udial na čerpacej stanici pri dedine Sverepec. "Došlo k napadnutiu slovenského občana poľským fanúšikom," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trenčín, Katarína Kuzmová.

Celý konflikt zachytili bezpečnostné kamery

Na záberoch vidieť, ako k autu so slovenským evidenčným číslom prichádza skupinka Poliakov.
"Jeden z nich pristúpil k posuvným dverám, ktoré násilne otvoril, čím ich poškodil. Následne fyzicky zaútočil na muža, sediaceho vo vozidle," hovorí Kuzmová. 

Poliak skončil v cele 

Poľskí fanúšikovia ale nepočítali s tým, že nablízku sú považsko-bystrickí policajti v civile, ktorí hneď aj zasiahli. "Potom, ako svoju príslušnosť preukázali, voči mužovi vykonali služobný zákrok a obmedzili ho na osobnej slobode," informuje Kuzmová. Muž z Poľska, teda namiesto toho, aby pokračoval ďalej na ceste domov, skončil v policajnej cele a mužom zákona musel vysvetľovať svoje správanie. "Polícia začala trestné stíhanie prečin poškodzovanie cudzej veci v súbehu s prečinom výtržníctvo," hovorí Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy