Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Roky díloval metamfetamín. Známeho slovenského rapera dobehla jeho temná minulosť
Zdielať na

Roky díloval metamfetamín. Známeho slovenského rapera dobehla jeho temná minulosť

PEZINOK / Priznal sa, že predával roky metamfetamín a vyhlásil, že je vinný. Známeho slovenského rapera dobehla temná minulosť. Pavol Mlynárik alias Palermo pred Špecializovaným trestným súdom vyhlásil, že je v drogovej kauze vinný. Na lavicu obžalovaných sa posadil aj s ďalšími mužmi z drogového podsvetia, ktorých zadržali v Seredi a okolí počas akcie Venal 6.

Kukláči z NAKA zadržali pri raziách viacero ľudí. Vyšetrovateľ obvinil aj rapera Palerma. Ten ale v putách neskončil, bol totiž na Malte. Po viac ako roku sa pred súd postavili dvanásti obžalovaní. Okrem drogového biznisu ich takmer všetkých vinia aj z toho, že boli členmi seredskej skupiny Dunčovcov. Šiesti muži vrátane rapera sa pred senátom k skutkom priznali a vyhlásili, že sú vinní.

Palermo pred súdom nevypovedal, a tak sa čítali iba jeho staršie výpovede, kde opísal ako biznis s drogami fungoval. Ten sa začal ešte v roku 2007. V tej dobe malo ísť o menšie obchody s metamfetamínom. Drogy si zaobstáraval od známeho Seredčana Mareka Grosmana. Grosman trénoval deti v boxe. 

Palermov väčší drogový biznis sa začal v roku 2011. Vtedy sa dal dokopy so skupinou Dunčovcov. Od nich mal kupovať metamfetamín. Mesačne malo ísť od 100 do 300 gramov. Všetko záležalo od dopytu dílerov. Drogy mal Palermo posúvať ďalej na predaj. Vyšetrovateľom povedal aj to, že s drogami skončil pred niekoľkými rokmi, pretože sa chcel živiť iba hudbou. Palermovi ako aj ostatným hrozia výnimočné tresty. V base môžu stráviť od 15 až 25 rokov, prípadne doživotie. Priznaním sa a spoluprácou môžu skončiť s výrazne nižšími trestami.

"Na základe preštudovania vyšetrovacieho spisu, výpovede svedkov ako aj spoluobvinených sme dospeli k názoru, že toto bude vo vzťahu k môjmu klientovi najlepšie možné riešenie," informuje obhajkyňa Ivana Kochanská. Sudkyňa odročila pojednávanie na 9. augusta. Pokračovať sa bude výpoveďami obžalovaných. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy