Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vadilo mi jej chrápanie. Bránil sa na súde muž, ktorý zavraždil svoju matku sekerou. Dostal 18 rokov
Zdielať na

Vadilo mi jej chrápanie. Bránil sa na súde muž, ktorý zavraždil svoju matku sekerou. Dostal 18 rokov

ŠUMIAC / Prípad vraždy, ktorá sa stala na Horehroní, uzavrel okresný súd. Peter (33) zavraždil 53-ročnú mamu sekerou. Tragédia sa stala začiatkom roka v rodinnom dome v Šumiaci, kde obaja bývali. Muž po vražde zavolal na políciu a udal sa. Vraj mu prekážalo chrápanie.

Petra (33) eskortovali na Okresný súd v Banskej Bystrici. Vypočul si verdikt senátu, ktorý ho odsúdil za surovú vraždu. Obžalovaný sa priznal krátko po útoku na vlastnú matku. "Volal mi príď, zabil som si mamu," povedal kamarát obžalovaného. 

Súd ho poslal za mreže na 18 rokov, v ústave s maximálnym stupňom stráženia bude musieť zároveň absolvovať protialkoholické liečenie. Zároveň dostal aj trojročný ochranný dohľad. "Nemám mandát vyjadrovať sa od klienta, zahlásili sme odvolanie," uviedol obhajca, Daniel Janšo. 

Motív vraždy, ktorá sa stala v januári v Šumiaci, je skutočne šokujúci. Podľa obžaloby Peter cez deň popíjal alkohol a s mamou sa pohádali. Žena večer zaspala pred televízorom a začala nahlas chrápať, čo Petrovi prekážalo. Do izby priniesol sekeru a mame zasadil 14 rán do oblasti hlavy a krku, podľa znalcov bola žena mŕtva v priebehu pár sekúnd. "Rozplakala som sa, začala som sa za oboch hneď modliť," uviedla starostka obce Jarmila Gordanová. 

Peter vinu priznal a pred senátom súdu tvrdil, že to ľutuje. Ospravedlnil sa sestre a jej rodine za trápenie, ktoré im spôsobil. Rozhodnutie nie je právoplatné, obidve strany sa odvolali, prípadom sa preto bude zaoberať Banskobystrický krajský súd. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy