Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obvinili dôchodcu, ktorý v jazdeckom klube škrtil 22-ročnú trénerku. Postaví sa pred súd
Zdielať na

Obvinili dôchodcu, ktorý v jazdeckom klube škrtil 22-ročnú trénerku. Postaví sa pred súd

NITRA / 75-ročného dôchodcu, ktorý v jazdeckom klube napadol 22-ročnú trénerku, obvinili a sa postaví pred súd. Mladú ženu podľa záberov škrtil. V obci povedali, že to bolo vyvrcholením konfliktov medzi susedmi.

Sused prišiel do areálu jazdeckého klubu. Prekážala mu pustená hudba, po hádke sa vybral k reproduktoru, z ktorého chcel vytrhnúť kábel. Po chvíli sa vrhol na 22-ročnú trénerku. "Začal so mnou mykať a chytil ma obomi rukami pod krk a začal ma škrtiť a triasol so mnou," hovorí napadnutá trénerka Karolína Sitárová.

Rodina, sa obrátila na políciu. Muža, zadržali a posadili do policajnej cely. 75-ročného dôchodcu, krátko po zadržaní policajti obvinili. Pán Anton zostáva v policajnej cele, spis má už prokurátor a zakrátko poputuje na súd. O všetkom by sa malo rozhodnúť v takzvanom super rýchlom konaní. Starostka obce povedala, že akékoľvek násilie odcudzuje, na druhej strane hovorí o tom, že s jazdeckým klubom majú susedia dlhodobé problémy. "Obyvatelia, ktorí bývajú v jeho bezprostrednej blízkosti sú obťažovaní hlukom zápachom a prachom. A prach najmä v tomto suchom období dal obyvateľom zabrať," hovorí starostka Ľubica Polúchová.

Majiteľ pán Juraj už hovoril o tom, že v dedine im hádžu polená pod nohy a ľudia sú rozdelení na dva tábory. Starostka situácia rieši dlhodobo, dôchodca sa na klub aj oficiálne sťažoval. Činnosť jazdeckého klubu a stavieb postavených v rozpore zo zákonom, ktoré na túto činnosť využíva, rieši obec už roky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy