Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vodička na rýchlostnej ceste prešla niekoľko kilometrov v protismere
Zdielať na

Vodička na rýchlostnej ceste prešla niekoľko kilometrov v protismere

NITRA / Ďalšia vodička jazdila na rýchlostnej ceste R1 pri Nitre v protismere. Stalo sa to pred niekoľkými dňami. Políciu, na to upozornil vodič, ktorý všetko zaznamenal. Policajti prichytili vodiča, ktorý aj s posádkou stál nebezpečne na rýchlostnej ceste a opravoval defekt.

Strieborné auto prechádzalo v protismere, akoby sa nič nedialo. V jednom momente sa zjavilo pred autom, ktoré sa vodičke vyhlo v poslednej chvíli. "Zišla na rýchlostnú cestu v protismere a evidentne, aj keď to zistila pokračovala v jazde," povedala hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

Vodička v protismere prešlo niekoľko kilometrov. Podľa okoloidúcich vodičov bola poriadne vystrašená. "Jazda v protismere patrí medzi závažné porušenia pravidiel cestnej premávky, pričom hlavne na diaľnici a rýchlostných cestách je to veľmi nebezpečné," uviedol riaditeľ odboru dopravy PPZ Tomáš Vrábel. 

Vozidlá tam totiž jazdia oveľa rýchlejšie ako na bežných cestách. Len v okolí Nitry od začiatku roka sa ocitli v protismere štyri vozidlá. Riaditeľ odboru dopravnej polície prezídia policajného zboru vyzýva vodičov k ostražitosti. "A to to najmä tým, že sledujeme dopravné značky a dopravné zariadenia," povedal Vrábel. Ak sa už ocitnete v protismere dôležité je nespanikáriť, ale taktiež ani nepokračovať v jazde. Treba zastaviť a kontaktovať políciu. "Je veľmi dôležité odstaviť vozidlo pri krajnici vystúpiť z vozidla," uviedol Vrábel. 

Následne sa treba postaviť vždy za zvodidlá. Tak to urobila aj v apríli 68-ročná dôchodkyňa, v momente však ako videla prichádzať policajtov urobila chybu začala po ceste behať z jednej strany na druhú. Poriadne riskoval aj vodič s defektom. Spolu s posádkou sa však správali na ceste tak, akoby tam iné autá ani nechodili. "Posádka auta pritom pobehovala okolo a asistovala pri výmene kolesa," dodala Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy