Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na východe sa v priebehu týždňa utopili dve deti. Nepomohla ani prvá pomoc
Zdielať na

Na východe sa v priebehu týždňa utopili dve deti. Nepomohla ani prvá pomoc

VEĽKÉ KAPUŠANY / Prázdniny na východe Slovenska v priebehu pár dní poznačili hneď dve tragédie. Vo Veľkých Kapušanoch sa schladenie vo vode stalo osudným pre 3-ročné dieťa. Policajti začali prípad prešetrovať ako trestný čin usmrtenia. Neďaleko Košíc zas našli v bazéne bezvládne telo 10-ročného chlapca.

Deti sa chodili schladiť neďaleko osady. V čase tragédie tam boli deti bez dozoru. Trojročnému chlapcovi utekali privolať pomoc rovesníci. "Malé deti hovoria, že sa hrali a on sa šmykol," povedal obyvateľ Veľkých Kapušian. Nepomohol ani okamžitý zásah miestnych obyvateľov a aj pomoc záchranárov už bola márna. Trojročného chlapčeka sa zachrániť nepodarilo. "Bližšie okolnosti tejto tragickej udalosti polícia preveruje ako podozrenie z trestného činu usmrtenia," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mesárová. 

Medik vysvetľuje, ako v takýchto prípadoch postupovať pri záchrane života: "Pravdepodobne vdýchol vodu, voda je v dýchacích cestách. Podporujeme ho v kašľaní a zvracaní," uviedol Ondrej Balko. 

Nešťastie sa stalo aj v okrese Košice – okolie. 10-ročného chlapca našli v bazéne bez známok života. "Ak vidíme, že je vo vode a leží, je dôležité, čo najrýchlejšie a čo najbezpečnejšie dostať na breh a zisťujeme jeho životné funkcie. Ak je v bezvedomí a nedýcha, ak ide o topiaceho človeka, začneme piatimi úvodnými vdychmi a následne stláčaním hrudníka a vdychmi v pomere 30:2," povedal Balko. 

Obhliadajúci lekár na mieste cudzie zavinenie predbežne vylúčil. Presnú príčinu úmrtia chlapca určí až pitva. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," dodala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mesárová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy