Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zdrogovaný vodič prešiel križovatku na červenú a po meste sa v protismere rútil rýchlosťou 130 km/h
Zdielať na

Zdrogovaný vodič prešiel križovatku na červenú a po meste sa v protismere rútil rýchlosťou 130 km/h

BRNO / Vodič pod vplyvom návykovej látky, na tachometri mal 130 a navyše jazdil v protismere. Keď ho dolapili policajti, zistili, že za volantom nemal, čo robiť.

35-ročný vodič prvýkrát upútal na seba pozornosť, keď jednu z najfrekventovanejších križovatiek v Brne prešiel vo vysokej rýchlosti a navyše na červenú. Za mužom okamžite vyrazila policajná hliadka. "Strážnici sa hneď vydali za ním, muž ale bez ohľadu na ich výzvy k zastaveniu pokračoval smerom k ďalšej frekventovanej křižovatke," informuje hovorca Mestskej polície v Brne, Jakub Ghanem. 

Muž sa podľa policajných záznamov rútil ulicami Brna okolo 130 kilometrov za hodinu. Aj napriek hustej premávke navyše hazardoval so životmi ďalších vodičov i chodcov nezodpovednou jazdou v protismere. Len tak-tak sa vyhol zrážke s nákladiakom a ďalším osobným autom. Ani to ho ale nezastavilo. "Svojím bezhlavým štýlom ďalej ohrozoval vodičov, čo pri odbočovaní na červenú do Gaštanovej ulice vyústilo do prvej kolízii. Počas tejto ďalšej jazdy v protismere zavadil o nákladné vozidlo a na Opeli si urazil časť spätného zrkadla," uviedol Ghanem. 

Muža zastavila až druhá kolízia, keď čelne narazil vozidlom do dodávky. Po zrážke ale spoločne so svojím spolujazdcom, vyskočili z auta a pred zasahujúcimi policajtmi začali utekať. Keď ich muži zákona dolapili, zistili, že šofér mal v minulosti zadržaný vodičský preukaz. Podľa našich informácií mal dokonca pred jazdou užiť amfetamín. "V súčasnosti čin kvalifikujeme ako ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, policajti ale môžu túto kvalifikáciu aj sprísniť," stanovisko Českej polície. Extrémne nebezpečná jazda muža, našťastie, skončila bez vážnejších následkov. Prípadom sa bude ďalej zaoberať česká polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy