Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Po nociach sledoval ľudí v dome a uspokojoval svoje túžby
Zdielať na

Po nociach sledoval ľudí v dome a uspokojoval svoje túžby

ČACHTICE / Novomestskí kriminalisti zadržali 36-ročného Jakuba z obce Čachtice. Muž mal podľa polície po nociach vnikať do dvorov rodinných domov a v snahe uspokojiť svoje sexuálne túžby mal cez okná sledovať nič netušiacich ľudí. Po jeho dolapení navyše vysvitlo, že trestnú činnosť páchal aj v iných oblastiach.

Mladý muž, ktorý v noci špehoval ľudí vo svojich domovoch

Podľa polície mal v posledných mesiacoch po zotmení neoprávnene vstupovať na pozemky rodinných domov. Počas jednej noci ho nasnímali bezpečnostné kamery, pričom vidieť ako masturbuje pri pohľade do rozsvietenej domácnosti. 

"Muž prišiel k terase a pri pohľade do interiéru domu si začal uspokojovať svoje sexuálne túžby. Polícia zistila, že páchateľ sa tohto protiprávneho konania dopúšťal opakovane a to v obciach Čachtice a Častkovce," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne, Katarína Kuzmová. 

Polícii sa podarilo muža rýchlo identifikovať. Ide o 36 -ročného Jakuba z Čachtíc, ktorého zatkli a obvinili z porušovania domovej slobody. Počas vyšetrovania vzniklo podozrenie, že muž by toho mal mať za sebou oveľa viac. "Z toho dôvodu bola v zmysle zákona vykonaná u muža domová prehliadka za účelom získania dôkazov o jeho ďalšej trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa Katarína Kuzmová. 

Doma pestoval marihuannu

Kriminalisti strávili u Jakuba doma niekoľko hodín. Našli u neho prerobenú nelegálne držanú krátku strelnú zbraň a väčšie množstvo marihuanny, ktorú mal aj pestovať. "Aj na základe zabezpečených dôkazov počas domovej prehliadky je vyšetrovateľom v Novom Meste nad Váhom vedené trestné stíhanie za drogovú trestnú činnosť a trestnú činnosť súvisiacu s nedovoleným držaním zbraní a streliva," informovala hovorkyňa. 

Jakub je aktuálne vo väznici v Ilave. Okresný súd sa stotožnil s návrhom prokurátora, ktorý žiadal jeho väzobné stíhanie. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do takzvanej preventívnej väzby, pretože z konkrétnych skutočností vyplýva dôvodná obava, že by na slobode pokračoval v trestnej činnosti," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčín, Roman Tarabus. Rozhodnutie súdu o väzbe je právoplatné. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy