Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pár sekúnd stačilo na zrážku dvoch áut a troch motocyklov. Muž skončil v umelom spánku
Zdielať na

Pár sekúnd stačilo na zrážku dvoch áut a troch motocyklov. Muž skončil v umelom spánku

HUMENNÉ / Motorkár vrazil do auta a následne preletel tak, že prilba zostala zaseknutá vo vnútri auta. Takto sa to podľa opisu svedkov malo začať. Počas vážnej nehody pri Humennom to nebola jediná kolízia. V priebehu pár sekúnd sa zrazili dve autá a tri motorky. Na miesto vyslali pozemných aj leteckých záchranárov. Vrtuľník pristál rovno na poli vedľa cesty.

Už prvý pohľad na nehodu neveštil nič dobré

K zraneným vyslali tri posádky záchranárov. Pokojné nedeľné popoludnie sa v okamihu premenilo na boj o život. Pre kolíziu dvoch osobných áut a troch motocyklov cestu uzavreli. "Podľa doterajšieho vyšetrovania mal 31-ročný vodič motocykla Suzuki predbiehať iné vozidlá, a to na mieste, kde je to vodorovnou dopravnou značkou zakázané," uviedol vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Daniel Džobanik. 

Ľavou stranou motocykla zachytil najprv oproti idúce auto, dostal balans a vzápätí narazil do ďalšieho vozidla, ktoré tadiaľ prechádzalo. "Trafil auto, preletel cez auto a prilba zostala v interiéri vozidla," hovorí svedok nehody. Tým sa to neskončilo, práve naopak, nasledovala reťazová reakcia. "Na základe vzniknutej situácie havaroval aj 41-ročný motorkár zo Stakčína a rovnako aj tretí motocyklista, ktorý zišiel z cesty do trávnatého porastu," tvrdí Džobanik. 

Na miesto vyslali tri posádky záchranárov

Motocyklista (31) bol na tom najhoršie. "Po našom príchode sa už nachádzal v opatere rýchlej zdravotnej služby. My sme zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru," uviedol veliteľ zásahu HazZ Humenné, Ľubomír Popčák. 

Pre vážne zranenia bol potrebný rýchly prevoz do nemocnice, priamo na poli vedľa hlavnej cesty musel pristáť vrtuľník. "Leteckí záchranári si na mieste nehody prevzali do starostlivosti 31-ročného motocyklistu, ktorý pri zrážke utrpel vážne poranenia viacerých častí tela," informuje hovorkyňa leteckých záchranárov, Zuzana Hopjaková. Na palube vrtuľníka ho v umelom spánku transportovali do univerzitnej nemocnice v Košiciach, kde bol odovzdaný do starostlivosti trauma tímu. Ďalší dvaja motocyklisti utrpeli ľahké zranenia. Škody na všetkých vozidlách sa vyšplhali na 7000 eur. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Cesta bola prejazdná až po takmer dvoch hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy