Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Strhnutá strecha, rozbité okná, popadané stromy a zaplavené ulice. To sú škody, ktoré napáchali búrky
Zdielať na

Strhnutá strecha, rozbité okná, popadané stromy a zaplavené ulice. To sú škody, ktoré napáchali búrky

TRNAVA / Popadané stromy, rozbité okná a zaplavené ulice. To sú škody, ktoré napáchali búrky a silný nárazový vietor v Trnavskom kraji. Najhoršia situácia bola v Leopoldove, kde živel strhol časť strechy na rodinnom dome.

Počasie sa v Trnavskom kraji náhle zmenilo pred piatou hodinou podvečer. Najintenzívnejšie búrky sa hnali od oblasti Trnavy, cez Leopoldov a Hlohovec. Sprevádzané boli navyše nárazovým vetrom o sile viac ako 70 kilometrov za hodinu. Živel strhával strechy, lámal stromy a rozbíjal okná. Popadané konáre sťažovali prejazd na cestách.

"Najhoršia situácia bola v Leopoldove, kde padnutý strom poškodil dve zaparkované vozidlá a z jedného rodinného domu sfúkol vietor strechu. Strecha skončila vo dvore suseda a poškodila mu sklenú výplň na skleníku a vysadený vinič," informuje policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Silný vietor potrápil aj obyvateľov Serede. Popadané stromy bolo vidieť na sídliskách, v parku a popri cestách. Odtrhnuté časti stromov zasiahli aj niektoré rodinné domy a oplotenia.

Počasie sa poriadne vybúrilo aj v Trnave, kde živel strhol detský hrad, ktorý poškodil oplotenie rodinného domu a dve dopravné značky. Pre nepriaznivé počasie boli v teréne desiatky profesionálnych hasičov aj dobrovoľníkov. Len v Trnavskom kraji zasahovali celkovo trinásťkrát.

"Z tohto počtu výjazdov zasahovalo najviac Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch, a to 7-krát. Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trnave zasahovalo 5-krát. Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Galante 1-krát," povedala hovorkyňa hasičského zboru Lena Košťálová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy