Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Netradičná krádež: Zlodeji ukradli policajtku. Išlo o umelú figurínu
Zdielať na

Netradičná krádež: Zlodeji ukradli policajtku. Išlo o umelú figurínu

VIŠŇOVÉ / Netradičnú krádež riešia juhočeskí policajti. Dvaja zlodeji im ukradli policajtku. Nešlo o živú bytosť, ale o umelú figurínu, ktorá dohliadala na dopravu v obci.

Višňové má 1 300 obyvateľov a umelú figurínu, ktorá dohliada niekoľko rokov na dopravu v obci. Miestni jej hovoria Máňa. "Pozeral som, čo tu robí. Vyšiel z dodávky, rukami ju chytil okolo krku, urval jej hlavu a išiel ďalej," opisuje udalosť Pavel Štefan, starosta obce. 

Keď to vyzeralo, že zlodeji to myslia s odtrhnutou hlavou figuríny vážne a nejde ich zastaviť, zavolal starosta políciu. "Tým pádom sme páchateľov, dvoch mladých chlapcov, chytili. Ospravedlňovali sa, že to bola hlúposť, ale v každom prípade sme s tým akurát stratili čas," povedal Pavel Štefan.

"Prípad pravdepodobne skončí priestupkom, pretože škoda nepresiahne priestupkovú hranicu," uviedla Martina Joklová, hovorkyňa polície.

Policajtka, aj keď umelá, sa obeťou únosu stala už niekoľkokrát. "Raz nám ukradli celú figurínu, druhýkrát ukradli hlavu, keď som ich prenasledoval, tak ju hodili po mne a ušli," povedal Štefan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy