Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Komunálny odpad zachvátili plamene. Hasenie skládky komplikoval vietor
Zdielať na

Komunálny odpad zachvátili plamene. Hasenie skládky komplikoval vietor

RUMANOVÁ / Komunálny odpad z viacerých obcí zachvátili v piatok, 22.júla, večer plamene. Hasenie skládky medzi obcami Rumanová a Rišňovce komplikoval vietor a extrémne teploty. Skládka odpadu, ktorá patrí súkromnej spoločnosti, sa opäť rozhorela aj v sobotu, 23.júla, nadránom.

Radoslav Ťapušík DHZ-STAROSTA ALEKŠINIEC ZÁBERY DIVÁK TV JOJ ( dron) Na skládke s komunálnym odpadom horelo na viacerých miestach. Oheň sa snažili uhasiť najskôr pracovníci skládky, čo sa im nedarilo, privolali preto pomoc.

Na mieste už zakrátko po vypuknutí požiaru zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči z okolia. "Naše dobrovoľné hasičské zbory hasia remízky a okolité priľahlé plochy," priblížil starosta Alekšiniec, Radoslav Ťapušík.

Medzitým profesionálni hasiči v dýchacích prístrojoch hasili ohniská priamo na skládke, vodu tam museli dovážať kyvadlovou dopravou z hydrantu v obci. V boji s ohňom pomáhala aj ťažká technika, horiaci odpad zasypávali zeminou. "Hasenie sťažuje vietor, ktorý neustále ten oheň rozdúchava a tým pádom vznikajú nové ohniská," uviedol Ťapušík.

Podľa riaditeľa spoločnosti horieť začalo, krátko po tom, ako tam vozidlo doviezlo a vysypalo odpad. Nadránom na miesto hasiči smerovali opäť, skládka sa znova rozhorela. Oheň však dostali pod kontrolu. Presné príčiny požiaru sú v štádiu vyšetrovania. Škody, ktoré vznikli, riaditeľ spoločnosti zatiaľ odhadnúť nevedel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy