Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podvodníci sa opäť snažili vylákať peniaze od seniorov. Vymysleli si príbehy s príbuznými
Zdielať na

Podvodníci sa opäť snažili vylákať peniaze od seniorov. Vymysleli si príbehy s príbuznými

NITRA / Podvodníci sa opäť pokúsili vylákať peniaze od viacerých seniorov z Nitry. Vymysleli si klasické príbehy s príbuznými. Počas dňa telefonovali viacerým ľuďom. Jedna žena sa dokonca s podvodníkom aj stretla.

78-ročnému pánovi Jánovi z Nitry zazvonila pevná linka okolo 16-tej hodiny popoludní. Mužský hlas povedal, že je najbližšia rodina a potom tvrdil, že je vnukom dôchodcu. "Vnukov si poznám podľa hlasu a on povedal, včera som vypil studenú vodu a som zachrípnutý, reku nevyprávaj mi kraviny, ty nie si zachrípnutý tak nekecaj," povedal pán Ján.

Seniorovi bolo podozrivé aj to, že išlo o telefonát na pevnú linku, ktorú takmer s manželkou nepoužívajú. Povedal preto, aby mu zavolal na mobilné číslo. Pán Ján kontaktoval políciu, no a o pár minút sa na tiesňovú linku ohlásila ďalšia 84-ročná žena. V tomto prípade si podvodníci vymysleli príbeh so synovcom. Do ďalšej debaty sa nepustila a hovor zložila. Podvodníkom sa takmer podarilo oklamať 85-ročnú ženu, tá sa spamätala v poslednej chvíli a o peniaze neprišla. 

Dohodla si stretnutie s údajným synovcom pred domom. Prišiel tam neznámy muž, ten tvrdil, že zachvíľu synovec zavolá a povie, že nemohol prísť osobne. Žena sa vrátila do domu a zavolala príbuznému sama, ten o ničom nevedel. "Po chvíli kontaktovala skutočného synovca a ten ju posmelil, nech okamžite zavolá políciu," informuje policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Množstvo seniorov  už naletelo a prišli o úspory, polícia preto radí, aby hlavne starší ľudia boli opatrní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy