Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Stret s lesnou zverou sa skončil nehodou. Vodička strhla volant a s autom sa prevrátila
Zdielať na

Stret s lesnou zverou sa skončil nehodou. Vodička strhla volant a s autom sa prevrátila

BANSKÁ BYSTRICA / K nehode došlo pri Banskej Bystrici. Vodička strhla volant keď sa srna objavila na ceste. Auto dopadlo medzi stromy do zrázu pri ceste. Z vraku auta jej pomáhali ostatní vodiči.

Srna mala vybehnúť z lesíka pri ceste. Stalo sa to, keď sa zmrákalo a vodička si zviera na ceste všimla, keď už bola v bezprostrednej blízkosti. Inštinktívne strhla volant, no nad autom stratila kontrolu. Skončilo v zráze pod cestou. Zastavili ho až stromy. "Nahlásené bolo, že je vodička zakliesnená vo vozidle, po našom príchode už bola mimo automobilu," vysvetlil Michal Dzúrik z HaZZ v Banskej Bystrice.

Privolať pomoc nebolo vôbec jednoduché

Nehoda sa stala v klesaní smerom na Banskú Bystricu, kde nie je mobilný signál. Vodičku na mieste prezreli. Tá aj napriek tomu, že sa auto po zrútení z cesty prevrátilo, neutrpela vážnejšie zranenia. "Vykonali sme protipožiarne opatrenia a skontrolovali sme či neunikajú nebezpečné látky," dodal Dzúrik. Tento úsek smerom z Hornej Mičinej domáci veľmi dobre poznajú. Zvýšená opatrnosť, najmä večer, je tu na mieste. Cesta vedie cez les a je tu tým pádom zvýšený pohyb vysokej zvery. Tá prebieha cez vozovku a strety sú tu pomerne časté. "Pri zrážke vozidla so zverou neutrpela zranenia, ide o škodovú udalosť nezavinenú vodičom," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy