Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
12 a 9-roční súrodenci sú už pre políciu známe esá. Rodičia teraz vďaka nim čelia obvineniu
Zdielať na

12 a 9-roční súrodenci sú už pre políciu známe esá. Rodičia teraz vďaka nim čelia obvineniu

SNINA / Má len 12 rokov a na krku okrem množstva priestupkov aj rôzne krádeže či dokonca lúpež. Neraz mu pritom asistoval o tri roky mladší brat. Protiprávne konanie súrodencov zo Sniny, vzhľadom na ich vek, postihnuteľné nie je. Do problémov ale dostali rodičov. Policajti ich obvinili z ohrozovania mravnej výchovy mládeže a hrozí im väzenie.

Podľa zistení polície išlo o priestupky a tiež rôzne trestné činy. Chlapci sa ich mali dopúšťať od roku 2017. 33-ročná matka hovorí, že nekonali sami, ale spolu s kamarátmi. Mali ale smolu, že pri viacerých skutkoch boli práve oni. "Ten starší má 13 priestupkov. Vytopil školu, chcel ukradnúť telefón. Ten mladší poškodil fasádu," vyjadrila sa matka chlapcov. "Obaja synovia sa opakovane dopúšťali priestupkov proti majetku, verejnému poriadku i proti občianskemu spolunažívaniu, ale aj trestného činu krádeže a zločinu lúpeže," dodala hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Prípad prešetrujú sninskí policajti ako trestný čin ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Zo skutku už obvinili 33-ročnú matku a tiež 42-ročného otca chlapcov. Podľa polície deti vydali nebezpečenstvu spustnutia tým, že im umožnili dopúšťať sa protiprávnych konaní. Matka už pre deti vyhľadala odbornú pomoc. "Pomáha zatiaľ, zatiaľ počúva. Teraz znova pôjdem ku psychologičke, uvidím, ako ďalej," dodala matka chlapcov. "Obaja zákonní zástupcovia 12-ročného syna a 9-ročného syna zanedbávali svoje rodičovské povinnosti vyplývajúce zo zákona. Konanie chlapcov nebolo postihnuteľné z dôvodu ich veku," vysvetlila Jana Ligdayová. Problémy tak namiesto detí majú ich rodičia. Ak by došlo k tomu, že budú musieť nahradiť škodu, matka to neodmieta, pripúšťa ale, že by to bolo náročné. "Poberám materskú a rodinné prídavky. Musela by som to zaplatiť," vyjadrila sa matka chlapcov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy