Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Neznesiteľný hluk, konflikty a vyhrážky. Susedom robí peklo dvadsať ľudí v jednom byte
Zdielať na

Neznesiteľný hluk, konflikty a vyhrážky. Susedom robí peklo dvadsať ľudí v jednom byte

BRATISLAVA / V noci nemôžu spať, cez deň sa boja ísť von so psami. Susedia panelového domu v bratislavskej Petržalke zažívajú peklo. Viacerí tvrdia, že v ich susedstve býva v jednom priestore niekedy až 20 ľudí. Počas nakrúcania na náš štáb dokonca zavolali policajtov.

Podľa miestnych problém trvá už 3 roky. Odvtedy si susedia zažili niekoľko problémov. Moč na stenách, permanentné narušovanie nočného kľudu, hlasná hudba či neporiadok v okolí. Takéto situácie nastali odkedy sa do bývalých pivničných priestorov nasťahovalo viacero ľudí. Susedia tvrdia, že spočiatku tam bývali len štyria.

"Nebol žiaden problém. Bývali tam v kľude, slušní zdraví všetko v poriadku. Keď sa nasťahovali noví, tak to začalo naozaj," povedal sused Rastislav Olejár. Situácia sa vyostrila pred pár týždňami, kedy jedno z detí obývajúcich byt vytiahlo nôž. Nebolo to však prvýkrát, čo na mieste zasahovali policajti. V byte už v minulosti vykonali raziu. 

"V súvislosti s Vami uvedeným prípadom policajti vykonali na uvedenej adrese šetrenie, ktorého účelom bolo zistenie totožnosti osôb v súvislosti s pátraním po konkrétnej osobe," informuje policajná hovorkyňa Jana Šimunková. Viacero podnetov pritom preverovali aj sociálni pracovníci. Prípad už rieši aj spoločenstvo vlastníkov bytov. Predseda v písomnom stanovisku pre TV JOJ uviedol, že majiteľa nehnuteľnosti vyzve na ukončenie prenájmu a vysťahovanie nájomníkov.

Majiteľa bytu štáb kontaktoval telefonicky. Mimo záznam povedal, že situáciu plánuje riešiť v dohľadnej dobe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy