Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V Humenskom okrese niekto cielene likviduje mačky
Zdielať na

V Humenskom okrese niekto cielene likviduje mačky

HUMENNÉ / V obci Sopkovce v Humenskom okrese niekto cielene likviduje mačky. Skutky sú také závažné, že ich prešetrujú envirokriminalisti policajného prezídia. Majitelia zvierat majú problémy so susedom. Ten však tvrdí, že práve mačky ho pripravili o desiatky zajacov.

"Najprv oká na chytanie mačiek, dokonca sme aj ošetrovali jedného kocúra, ktorý následne uhynul na následky. Smrť krutá, ťažká, to zviera sa snaží dostať preč," opísala pasce veterinárka Lenka Lisa. Majitelia sa pritom starajú o mačky, ktorých sa niekto iný necitlivo zbavil. Postupne však o ne prichádzajú.

"My deti nemáme a manželka trvala na mačkách aspoň tieto sme našli v lese vyhodené. Bola aj z útulku. Tá zmizla z jedného dňa na druhý. Teraz máme tieto dve, čo sme našli v lese," priznal Roman Kocúr, majiteľ mačiek. Pán Roman hovorí o napätých vzťahoch so susedom, ktorý doma chová zajace. Na políciu sa ale obrátili až teraz, keď kocúr prišiel domov s postrelenou labkou. Na plote sú zo strany suseda takého oká. 

Následný röntgen u veterinárnej lekárky preukázal, že v labke kocúra je predmet, ktorý tam nemá čo robiť. "To, či ide o projektil, resp. z akej zbrane pochádza, je predmetom znaleckého skúmania," uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru SR, Denisa Bárdyová. "Nech si zaviera tú háveď, to je vysoko škodná potulná háveď. A ten kto strelil, dobre zrobil. Tam lopata pripravená," reagoval sused poškodených. "On nemá zabezpečené zajace. Ja som ešte nevidel takto chovať zajace, voľne pobehujúce po záhrade," konštatoval Roman Kocúr. Udalosť prešetruje enviropolícia. V prípade začali stíhanie vo veci týrania zvierat. "Vzhľadom na to, že skutok bol spáchaný závažnejším spôsobom, hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov," informovala hovorkyňa Denisa Bárdyová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy