Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do základnej školy sa vlámali 14-roční vandali. Ničili všetko, čo im prišlo pod ruku
Zdielať na

Do základnej školy sa vlámali 14-roční vandali. Ničili všetko, čo im prišlo pod ruku

PČOLINÉ / Majú iba 14 rokov a hneď na začiatku prázdnin ich polícia obvinila až z dvoch trestných činov. Tínedžeri sa totiž vlámali do základnej školy v Pčolinom a demolovali všetko, čoho sa dotkli. Po chodbe vystriekali hasiace prístroje, na toaletách zapálili kotúče toaletného papiera a porozbíjali dvere aj okná.

Rozbíjali a ničili, čo mohli

Začiatkom mája preto smerovali do obce Pčoliné policajné hliadky aj kriminalisti. Zaisťovali všetky potrebné dôkazy. Zdemolované boli tri objekty v areáli bývalej základnej školy. "Zistil som, že sú porozbíjané dvere, plus okno a vlastne je to na každej budove,"  informuje starosta obce Pčoliné, Michal Grňa. 

Polícii sa páchateľov podarilo vypátrať

Ide o dvoch 14-ročných miestnych chlapcov. Školu nešetrili. Policajti až teraz zverejnili informácie o tom, čo všetko poškodili a zjavne im nebolo rady. "V chodbe vystriekali dve práškové hasiace prístroje, rozbili skriňu aj viacero okien. Na toalete zapálili kotúče toaletného papiera," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová. 

V telocvični taktiež rozbili okná aj dvere, rozhádzali lopty a žinenky. "Vošli aj do bývalej jedálne, kde sa nachádzal tovar z humanitárnej pomoci Gréckokatolíckej charity Prešov. Všetko vyhádzali z kartónových škatúľ a porozhadzovali po miestnosti," hovorí Ligdayová. 

Celková škoda presne vyčíslená nebola

Obaja 14-roční chlapci boli obvinení z trestného činu poškodzovania cudzej veci spáchaného v súbehu s trestným činom krádeže. Skutky spáchali formou spolupáchateľstva, stíhaní sú na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy