Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Rodina z Turzovky zachránila malé jelenča, ktoré spadlo do odkališťa
Zdielať na

Rodina z Turzovky zachránila malé jelenča, ktoré spadlo do odkališťa

TURZOVKA / Nezostali ľahostajní aj preto, že milujú zvieratá a prírodu. Rodina Hažíkovcov z Turzovky počula nárek. Aj vďaka nim prežilo malé jelenča, ktoré spadlo do odkališťa v areáli bývalého družstva v Dlhej nad Kysucou.

Jelenča svojim plačom zúfalo volalo o pomoc

Hažíkovci boli na záhrade, počuli kvílenie, ktoré neutíchalo. "Ten nárek nebol bežný, to nepočujete každý deň, bolo to stále na jednom mieste," hovorí František Hažík. "Tým, že človek tú prírodu pozná, tak sme vedeli, že sa jedná o nejaké zviera srnku, laň, tak sme sa šli pozrieť," tvrdí Katarína Hažíková. 

Jelenča plávalo v nezabezpečenom odkalisku v areáli družstva

Manželia na pomoc privolali aj dobrovoľných hasičov z Turzovky. "Nebolo nám treba lezeckú techniku, sme ju chytili za predné nohy a vytiahli sme ju hore," informuje Ladislav Blažek z DHZ Turzovka. "Nebránilo sa to zviera, akoby cítilo, že sme prišli pomôcť," hovorí Hažík. 

Matka mláďaťa bola po celý čas nablízku

Jelenča nemalo žiadne zranenia, nechali ho teda ležať v tráve a večer ho skontrolovali. "Bolo šťastie, že sme boli doma, že sa to nestalo v noci, že sme to počuli, ak by sme boli v práci, tak by to jelenča neprežilo," tvrdí Hažíková. 

Rodinu, vďaka ktorej mláďa dostalo šancu na život, ale zamrzela ľahostajnosť. "Išli aj ľudia po ceste a nikto sa nepozastavil nad tým, čo to je za krik, ale ten nárek bol skutočne veľmi silný," hovorí Hažíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy