Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Veľká pátracia akcia v Lemešanoch: Pri rieke Torysa sa stratil len 2-ročný chlapček
Zdielať na

Veľká pátracia akcia v Lemešanoch: Pri rieke Torysa sa stratil len 2-ročný chlapček

PREŠOV / Po dvojročnom Demirovi z Lemešian pátrajú už od včera. Kúpať sa išiel aj so súrodencami a strýkom k rieke Torysa ako obvykle. Po chvíľke sa im však stratil z dohľadu a od vtedy ho niet.

Miestni, ale aj záchranné zložky pátrali do neskorého večera. Ráno sa na miesto vrátili opäť a prehľadávali tok rieky. V piatok popoludní sa z osady vybrali deti ochladiť sa do blízkej rieky Torysa. Zo sebou zobrali aj malého len dvojročného Demira, ktorý sa hral v malej vode. Neskôr si však všimli, že zmizol. "Som skočil na 5-10 minút do vody, vyliezol som a už som začal hľadať chlapca. Hovorím a kde je chlapec, som kričal na meno. Keby počul moje meno, už by sa ozval," povedal otec hľadaného chlapca. 

Najskôr ho skúšali hľadať sami aj s miestnymi obyvateľmi. "Aj pri vode, aj v okolí pri poliach, kde sa dalo všade sme hľadali, všade sme pátrali, ale zatiaľ nemáme žiadne výsledky," uviedol Rudolf Giňa, Občianska poriadková služby Lemešany. Keď sa im nedarilo zavolali policajtov a hasičov. Tí začali okamžite s prehľadávaním okolia. "Do pátracej akcie sú okrem policajtov zapojení psovodi so psami a hasičský potápači. Prehľadané boli viaceré miesta v okolí rieky Torysa ako aj samotné koryto rieky," uviedol hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobaník. 

Špeciálne vycvičený pes označil viacero miest, na ktorých by sa chlapec mohol nachádzať, no po preskúmaní potápačmi sa ani jedno z nich nepotvrdilo. Miestni však majú viacero verzií, kde by sa mohol stratený chlapec nachádzať. "Ešte sa povráva, že vraj dajaký tu chodil taký úchylák, že sa uspokojoval na malých deťoch. Čumel, no a sám sa robil," povedal otec chlapca. V pátraní a prehľadávaní okolia budú pokračovať aj ďalšie dni. Otec strateného chlapca však nádej nestráca. "Dúfam, že vo vode nie je, že je dakde živý, možno aj odpadol. Stratil sa alebo ho niekto fakt uniesol," dodal chlapcov otec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy