Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia riešila ďalší bizarný prípad: Ovce sa potulovali po cintoríne
Zdielať na

Polícia riešila ďalší bizarný prípad: Ovce sa potulovali po cintoríne

ZVOLEN / Mestskí policajti sa vo svojej práci nestretávajú len s ľuďmi, ale aj domácimi, voľne žijúcimi, či dokonca exotickými zvieratami. Niekedy riešia aj netradičné prípady na netypických miestach.

"Mestská polícia riešila ďalší bizarný prípad, v tomto prípade sme nechytali psov, mačky, hady, čo sa už v minulosti stalo, ale chytali sme ovce," hovorí náčelník Mestskej polície vo Zvolene, Juraj Chabada. 

Ovce vyhnala z cintorína polícia 

Ovce sa potulovali v bezprostrednej blízkosti hrobov zosnulých na mestskom cintoríne a ušli majiteľovi, ktorý býva neďaleko cintorína. "Na cintoríne sa nachádzali štyri ovce. Škoda v tomto prípade spôsobená nebola," informuje Chabada. Hospodárske zvieratá z pietneho miesta vyhnala až privolaná hliadka mestskej polície.

Polícia pátrala aj po poníkovi 

Medzi menej časté zásahy mestskej polície patrí aj prípad z Banskej Bystrice, kedy policajti pátrali po majiteľovi zatúlaného a voľne sa pohybujúceho poníka. "Príslušníci mestskej polície odchytili čiernobieleho poníka v podstate hneď po tom, ako bola informácie nahlásená. V priebehu dvoch hodín bol bez zranenia odovzdaný majiteľke," uviedla hovorkyňa primátora Banskej Bystrice, Dominika Adomovičová. 

Mestská polícia v takýchto prípadoch nie je oprávnená majiteľom zvierat ukladať pokuty, ale väčšinou posúva vec na príslušný orgán, ktorým je štátna veterinárna a potravinová správa. "Držiteľ zvieraťa je povinný zabezpečiť opatrenia na zabránenie úniku zvieraťa, jeho neplánovaného rozmnožovania alebo nežiaduceho rozmnožovania. Ak dôjde k úniku zvieraťa z farmového chovu, je držiteľ zvieraťa povinný túto skutočnosť bezodkladne oznámiť užívateľovi poľovného revíru, do ktorého zviera uniklo a orgánu štátnej správy poľovníctva a do desiatich dní zabezpečiť jeho odchyt," informuje Štátna veterinárna a potravinová správa SR. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy