Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Volodymyr opísal posledné minúty mladej ukrajinskej študentky. Je známy dôvod vraždy
Zdielať na

Volodymyr opísal posledné minúty mladej ukrajinskej študentky. Je známy dôvod vraždy

BRATISLAVA / Detaily, z ktorých mrazí. TV JOJ má k dispozícii uznesenie z prípadu brutálnej vraždy mladej študentky v bratislavskom internáte. Volodymyr, ktorý Máriu zniesol zo sveta, trpí schizofréniou. Pred vyšetrovateľom sa priznal, že pred časom prestal brať lieky a to, čo urobil mu, podľa vlastných slov, "diktovala jeho hlava". Obeti dokonca po smrti vyzul ponožky. O brutálnej vražde ako prvý informoval portál TV JOJ - noviny.sk.

Všetko kvôli skúške

Izba smrti na Mladej Garde má na dverách číslo 1305 a je na druhom poschodí. Začiatkom júna tam 21-ročnú Ukrajinku Máriu, ktorá študovala na Technickej univerzite, vlastnými rukami zniesol zo sveta jej priateľ a spolužiak Volodymyr. Ako vyplýva z uznesenia o vzatí do väzby za všetko môže banálny školský konflikt. Volodymyr totiž nespravil skúšku a nepáčilo sa mu, že Mária mu na nej nedala odpísať. Kým ona skúšku spravila, Volodymyr dostal FX.

"Pričom mu ako dôvod uviedla, že si jeho žiadosť o pomoc nevšimla," uvádzajú v uznesení. Volodymyr si to s ňou nakoniec prišiel vydiskutovať osobne. Po krátkej hádke Máriu zniesol zo sveta až na druhý pokus. Pri prvom škrtení sa nebohej ešte podarilo ubrániť a Volodymyra dokonca poškriabala na krku. "Pohádali sa. Začal ju dusiť oboma rukami za hrdlo. Keď ju pustil, poškodená začala kričať, že čo robí, že ju zabije. Začala sa brániť, poškrabala ho na krku, na čo ju obvinený položil na zem a oboma rukami ju začal dusiť na krku asi minútu až dve, kým sa neprestala brániť a nič nevravela," konštatuje sa v uznesení.

Zháňal si alibi

Jej nehybné telo potom položil k dverám tvárou na zem. Dal jej dole ponožky, zakryl ju fialovou dekou a z izby potichu odišiel. Deň po vražde si ešte robil alibi. Volal jej na mobil a kontaktoval aj kamarátov, či nevedia čo je s Máriou. Dokonca tam prišiel aj s vrátničkou a keď spolu otvorili dvere, k jej nehybnému telu zavolali pomoc.

Prestal brať lieky

​Volodymyr sa priznal, že trpí schizofréniou. Po smrti otca sa liečil na psychiatrii, kde bol aj hospitalizovaný, no pred časom prestal brať predpísané lieky a občas holdoval marihuane. "Klient sa priznal ku skutku," uviedol obhajca Ľubomír Hagara. Volodymyr je aktuálne vo väzbe. Za mrežami môže stráviť až 20 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy