Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Muža zachytilo na priechode pre chodcov auto. V nemocnici bojuje o život
Zdielať na

Muža zachytilo na priechode pre chodcov auto. V nemocnici bojuje o život

PRIEVIDZA / 48-ročný muž bojuje o život v bojnickej nemocnici po tom, ako ho na priechode pre chodcov zrazilo auto. Vodič si nevšimol a narazil do neho v momente, keď už bol takmer na druhej strane cesty. Po silnom náraze preletel muž cez čelné sklo. Nešťastie sa stalo medzi Prievidzou a Bojnicami.

Auto ho zrazilo v druhej polovici priechodu, v momente, keď sa blížil na chodník. Na priechod pre chodcov vodičov upozorňujú hneď dve dopravné značky. Vidieť ho už z diaľky. Podľa znalca významnú úlohu mohla zohrať búrka a najmä hustý dážď. "To sú všetko veci, ktoré menia spektrum videnia vodiča, ale ak ide chodec zľava, tak sa pohybuje minimálne 5 sekúnd po priechode takže ho vodič musí vidieť," informuje Milan Holéci, znalec cestnej dopravy. 

Podľa doterajších zistení vodič muža zaregistroval až potom, keď do neho narazil. Zachytil ho pravou prednou časťou a muža vymrštilo na čelné sklo. "Pacient bol privezený na urgentný príjem, stav bol vážny bol preložený na ARO, kde bol zaintubovaný, jeho stav je vážny," tvrdí riaditeľ nemocnice v Bojnici Peter Glatz. 

Vodič osobného auta sa podľa doterajších zistení pravdepodobne riadne nevenoval šoférovaniu. Presnú príčinu ale určia až znalci z odboru cestná doprava.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy